ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΠΓΔΜ: Δολοφονήθηκε ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων

ΠΓΔΜ-300x190
Δολοφονήθηκε το μεσημέρι στην πόλη Στρούγκα ο υποδιοικητής της Υπηρεσίας Δημοσίων Εσόδων της ΠΓΔΜ, Αργκέτιμ Ασάνι.

Εναντίον του Αργκέτιμ Ασάνι πυροβόλησαν άτομα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει, στο κέντρο της παραλίμνιας πόλης Στρούγκα.

Ο Ασάνι μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο της Στρούγκας όπου υπέκυψε στα τραύματα του.

Τη δολοφονία του Ασάνι καταδίκασε το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, με το οποίο αυτός συνεργαζόταν, χωρίς όμως να είναι μέλος του.

Το DUI σημείωσε ότι η δολοφονία του Ασάνι δεν έχει σχέση με εσωκομματικές διαφορές.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ότι πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία, μέσα σε 24 ώρες, Αλβανού που συνδέεται με το DUI.

Χθες δολοφονήθηκε στο Κουμάνοβο ο Τζεμαίλ Ρετζέπι, πρώην διοικητής μονάδας του UCK, ένοπλης οργάνωσης Αλβανών από την ΠΓΔΜ, η οποία το 2001 είχε εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ.

Οι συγκρούσεις εκείνες έληξαν τον Αύγουστο του 2001,με την ειρηνευτική συμφωνία της Οχρίδας.

Πολιτικός διοικητής του UCK ήταν ο Αλί Αχμέτι, ο οποίος, μετά τη λήξη των συγκρούσεων του 2001 προσχώρησε, μαζί με άλλα μέλη του UCK, στο σχηματισμό του DUI, το οποίο από το 2002 μέχρι σήμερα (με εξαίρεση το διάστημα 2006-2008) συμμετέχει σε όλες τις κυβερνήσεις συνασπισμού της ΠΓΔΜ.

Ο Τζεμαίλ Ρετζέπι ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος του DUI και είχε θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου της τοπικής οργάνωσης του αλβανικού αυτού κόμματος στο Κουμάνοβο. Για τη δολοφονία του Ρετζέπι συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν δύο εσωκομματικοί αντίπαλοί του από την ίδια πόλη, εκ των οποίων ο ένας ασκεί χρέη προέδρου της τοπικής οργάνωσης του DUI στο Κουμάνοβο, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η δολοφονία του Ρετζέπι, όπως και άλλα σοβαρά επεισόδια, μεταξύ μελών DUI, στο πρόσφατο παρελθόν, συνδέονται με σφοδρές αντιπαλότητες μέσα στο κόμμα του Αλί Αχμέτι, το οποίο είναι το μεγαλύτερο κόμμα των Αλβανών στην ΠΓΔΜ.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.