ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Όταν δεν περνάς καλά στη σχέση: Λύσεις πριν το χωρισμό

woman-300x190
Ερωτήσεις και απαντήσεις για τα προβλήματα των ερωτικών σχέσεων 
Ερώτηση: Αν έχω ένα σύντροφο με τον οποίο δεν περνάω καλά τι κάνω; Φυσικά έχει και καλά και κακά στοιχεία, αλλά εγώ δεν τον θέλω καθόλου στη ζωή μου. Θα πρέπει να μείνω για τα καλά του στοιχεία ή να πω αυτά τα καλά στοιχεία είναι για κάποιον άλλον, εγώ φεύγω;
Απάντηση: Καθένας από μας είναι μια μοναδική οντότητα και έχει καλά, κακά και δυναμικά στοιχεία. Εξαρτάται από μας αν του βγάζουμε τα καλά του στοιχεία.
Όμως, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν τάσεις αυτοκαταστροφής και δεν θέλουν να περνάνε καλά. Αυτούς τους ανθρώπους όσο και να προσπαθήσουμε να τους βγάλουμε τα καλά τους στοιχεία πάλι θα δημιουργούν προβλήματα, διότι προγραμμάτισαν το νου τους με τα ασυνείδητα νοητικά πρότυπα που αντέγραψαν από την οικογένειά τους ή με τις αναμνήσεις των αρνητικών γεγονότων και δεν θέλουν να τ’ αλλάξουν.
Ερώτηση: Έκανα την ερώτηση, επειδή πάρα πολύ συχνά συναντάμε στις σχέσεις την εξής περίπτωση: Να είναι πολύ καλός ο σύντροφος, να έχει πολλά θετικά στοιχεία και να είναι αξιόλογος, αλλά η γυναίκα να μην τον θέλει.
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβαίνει και αντίστροφα. Να είναι πολύ καλή η γυναίκα και αξιόλογη, αλλά ο άνδρας να μην την θέλει.
Γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί δεν μπορώ να εκτιμήσω τα θετικά στοιχεία αυτού του ανθρώπου;
Απάντηση: Αυτό συμβαίνει, επειδή δεν μπορείς να αντέξεις την προσωπικότητα αυτού του ανθρώπου. Το καλός είναι κάτι σχετικό. Καλός μπορεί να είναι για πολλούς, αλλά εσένα να μη σου καλύπτει αυτά που θέλεις από έναν άντρα.
Για παράδειγμα, να είναι χαμηλών και ήπιων τόνων και εσύ να θέλεις έναν άντρα πιο δυναμικό. Το ότι δεν σου καλύπτει αυτά που θέλεις, δεν σημαίνει ότι είναι κακός.
Το να μπορείς να αντέχεις έναν άνθρωπο στο χώρο σου είναι θέμα χημείας. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει θέμα καλού και κακού ανθρώπου, αλλά ανθρώπου που χαίρεσαι ή δεν χαίρεσαι να συμβιώνεις μαζί του.
Μέσα στη σχέση σου με τον συγκεκριμένο άνθρωπο περιμένεις να βιώσεις κάποια πράγματα. Αν βλέπεις ότι δεν τα βιώνεις, τότε είναι φυσικό όσο καλός και να είναι να μην τον θέλεις. Οπότε έχεις δύο επιλογές: Να τα θυμάσαι και συνέχεια να τα φέρνεις στη σκέψη σου ή να τα ξεχάσεις.
Ερώτηση: Αν ο σύντροφός μου δεν έχει τους ίδιους στόχους για τη σχέση μας με τους δικούς μου, υπάρχει περίπτωση η σχέση μας να έχει διάρκεια;
Απάντηση: Όταν με το σύντροφό σου δεν έχετε τους ίδιους συνειδητούς στόχους για τη σχέση σας, σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα οδηγηθείτε σε αδιέξοδο. Τότε θα αρχίσουν οι γκρίνιες και στην καλύτερη περίπτωση θα έρθει ο χωρισμός.
Στη χειρότερη περίπτωση, ενώ δεν θα περνάς καλά και θα βασανίζεσαι, θα του δίνεις χρόνο μήπως και καταλάβει και αλλάξει.
Όταν, λοιπόν, αρχίζεις να δημιουργείς μια ερωτική σχέση, χρειάζεται από την αρχή να βλέπεις καθαρά, ποιοι είναι οι συνειδητοί στόχοι του συντρόφου σου για τη σχέση σας.
Αν εσύ έχεις στόχο τη συντροφικότητα, την τρυφερότητα, την ηρεμία, να κάνεις πράγματα για να αισθάνεστε καλά, αλλά ο σύντροφός σου δεν έχει τον ίδιο συνειδητό στόχο, αλλά έχει στόχο του να σε αλλάξει, να ελέγχει κάθε σου κίνηση, τότε είναι φυσικό επόμενο να υπάρχουν συγκρούσεις και προβλήματα.
Ένας άνθρωπος που δεν βάζει συνειδητό στόχο να περνάει ευχάριστα τη ζωή του, δεν βάζει στόχο να περνάει καλά ούτε και στη σχέση του. Μια σχέση δεν καταλήγει να είναι προβληματική αν και οι δυο βάζουν συνειδητούς στόχους για ευχάριστη συντροφικότητα.
Από σένα εξαρτάται αν θέλεις να χορεύεις μόνη σου το ταγκό της σχέσης και να προσφέρεις χωρίς ο άλλος να σου προσφέρει, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει και θα σε ακολουθήσει.
Να θυμάσαι, αν ο άλλος δεν θέλει, όποιο τέχνασμα και να χρησιμοποιήσεις, δεν μπορείς να τον εξαναγκάσεις να σου δώσει αυτό που δεν θέλει. Ακόμα κι αν σου το δώσει μια φορά θα πρέπει πάλι με γκρίνια να το πάρεις.
Οι στατιστικές που έχουν γίνει για την ανθρώπινη συμπεριφορά έχουν αποδείξει ότι οι αρνητικές συμπεριφορές των ανθρώπων όχι μόνο δεν αλλάζουν, αλλά και επαναλαμβάνονται.
Αλλάζει συμπεριφορές μόνο όποιος ή όποια συνειδητά αποφασίσει να το κάνει, μέσα από καθημερινές νοητικές τεχνικές που κατευνάζουν τις ακρότητες του νου.
Απόσπασμα από το βιβλίο του Σάββα Σιδέρη Δυναμικός Τρόπος Ζωής 
boro.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.