ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μάχη με τις φλόγες στην Καλιφόρνια

kalifornia-300x190
Δεκάδες παιδιά περιλαμβάνονται στους 300 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από κατασκηνωτικούς χώρους νωρίς σήμερα το πρωί (τοπική ώρα), καθώς οι πυροσβέστες μάχονται με τις φλόγες που μαίνονται στους λόφους της Νότιας Καλιφόρνιας, μια περιοχή που πλήττεται από την ξηρασία.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και κανένα κτίριο δεν απειλείται από τη φωτιά, που ξέσπασε γύρω στις 9.30 π.μ. κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Κρεστ του Λος Άντζελες. Κατέκαψε περισσότερα από 500 εκτάρια βορειοδυτικά του Σαν Μπερναρντίνο, σύμφωνα με μία ηλεκτρονική ανάρτηση της Δασικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Τουλάχιστον πέντε κατασκηνώσεις κοντά στο σημείο της φωτιάς εκκενώθηκαν. Τριακόσιοι κατασκηνωτές, ανάμεσά τους και 130 παιδιά με ειδικές ανάγκες, μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό σχολείο, ανέφερε στο Twitter η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λος Άντζελες.

Ο αυτοκινητόδρομος παράμενε κλειστός κατά τη διάρκεια του πρωινού κοντά στη φωτιά, που έχει τεθεί κατά 10% υπό έλεγχο, ανέφεραν διαδικτυακά πυροσβεστικοί αξιωματούχοι.

Άλλη μια πυρκαγιά ξέσπασε στον Διαπολιτειακό 15, βόρεια του Σαν Μπερναρντίνο, καταστρέφοντας τέσσερα κτίρια και πυρπολώντας 20 οχήματα. Κανείς δεν τραυματίστηκε σε αυτή την πυρκαγιά, που ανάγκασε περίπου 60 οδηγούς να εγκαταλείψουν πανικόβλητοι τα αυτοκίνητά τους και να τρέξουν να σωθούν.

Οι πυροσβέστες έχουν θέσει υπό έλεγχο το 5% της πυρκαγιάς αυτής, η οποία εκτείνεται περίπου σε 15.000 στρέμματα, δήλωσαν νωρίς το πρωί αξιωματούχοι.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.