ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαλς: Την Τετάρτη στο γαλλικό κοινοβούλιο η επικύρωση της συμφωνίας με την Ελλάδα

bals-300x190
«Εφόσον υπάρξει συμφωνία, η Γαλλία θα την υποβάλει προς επικύρωσή της στο γαλλικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς σε πρωϊνή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο France Inter. Διευκρίνισε ότι είναι πιθανό να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Ο Μ. Βαλς χαιρέτισε για ακόμη μια φορά το κουράγιο του Αλέξη Τσίπρα για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος που ήταν μια κυρίαρχη απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού, και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα για την ιστορία μας που έχει σημασία. Είναι μια χώρα με προσόντα, τον τουρισμό της, τη ναυτιλία της, τη γεωργία της», είπε.

«Είμαστε μπρος σε μια ιστορική στιγμή... η Ελλάδα δεν μπορεί να λείψει από την καρδιά της Ευρώπης», υπογράμμισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σε ερώτημα ακροατή εάν θεωρεί ότι «μπορούμε να οικοδομήσουμε κάτι σταθερό ταπεινώνοντας έναν λαό, και εάν η Συνθήκη των Βερσαλιών δεν θα πρέπει να θυμίζει σε όλους ότι είναι πολύ σοβαρό και επικίνδυνο να ταπεινώνεται ένας λαός», ο Μανουέλ Βάλς απάντησε: «Δεν θα πρέπει ποτέ να τανεινώνεται ένας λαός, δεν θα πρέπει ποτέ να ταπεινώνεται μια κυβέρνηση(...) γι' αυτό η θέση της Γαλλίας ήταν σταθερή κάνοντας τα πάντα για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, και διατηρώντας όλα τα δεδομένα της εθνικής της κυριαρχίας», δήλωσε ο Μανουέλ Βαλς.

Όσον αφορά στο "Grexit" τόνισε πως θα ήταν μία "καταστροφή" για την Ελλάδα και την ευρωζώνη: "Ένα "Grexit", αυτό θα ήταν καταστροφή, μία καταστροφή κατ΄αρχήν για τους Έλληνες που θα ζούσαν ένα οικονομικό και κοινωνικό σοκ χωρίς προηγούμενο (...) και οι συνέπειες για την ίδια την ευρωζώνη θα ήταν βλαβερές γιατί θα εξασθένιζε", εξήγησε ο Βαλς στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.