ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χρυσόγονος: Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία

xrisogonos-300x190
«Οι δανειστές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους το να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια "μαύρη τρύπα" στον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης». 

Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, για να προσθέσει:

«Η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει στηριγμένη στην οικονομική τρομοκρατία. Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».

Αναλυτικά: 
«Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 ο ελληνικός λαός απέρριψε, με το συντριπτικό ποσοστό του 61%, την πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου. 

Τούτο δεν υποδηλώνει επιθυμία εξόδου από την ευρωζώνη ή και την Ευρωπαϊκή 'Ένωση, αλλά εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση για την εξεύρεση λύσης μέσα στα ευρωπαϊκά πλαίσια, κατά τρόπο που να δίνει ανάσα και ελπίδα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. 

Έτσι άλλωστε το ερμηνεύει και η ίδια η κυβέρνηση και ήταν πολύ εύστοχη η χθεσινή πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, που κατέληξε στη διαμόρφωση κοινής θέσης των συμμετεχόντων (πλην του γ.γ. του ΚΚΕ) για την επικείμενη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Η διαπραγμάτευση αυτή έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα, επειδή αυτή τη στιγμή η ελληνική οικονομία στραγγαλίζεται από τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων που μας έχει επιβάλει, άμεσα ή έμμεσα η ΕΚΤ. 

Η Ελλάδα μοιάζει αυτή τη στιγμή με πολιορκημένη πόλη, από οικονομική άποψη. Αν συνεχιστεί για μερικές ακόμη ημέρες έως λίγες εβδομάδες ο στραγγαλισμός, η καταστροφή θα είναι μη αναστρέψιμη. 

Οι δανειστές πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν είναι προς το συμφέρον τους το να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια "μαύρη τρύπα" στον οικονομικό χάρτη της Ευρώπης.

Η ευρωπαϊκή ενοποίηση δεν μπορεί να προχωρήσει στηριγμένη στη οικονομική τρομοκρατία. Δώστε στην Ελλάδα μια ευκαιρία».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.