ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αυτά γράφει ο γερμανικός Τύπος για την ελληνική πρόταση

tupos-300x190
«Οι νέες προτάσεις της Αθήνας, ένα δείγμα αποφασιστικότητας», εκτιμά η εφημερίδα Die Welt, προσθέτοντας ότι μέχρι τώρα οι θεσμοί έπρεπε να αναμένουν για πολύ καιρό συγκεκριμένες προτάσεις από την Αθήνα. Όμως αυτή τη φορά το μέιλ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ήρθε στην ώρα του, και είναι η τελευταία ευκαιρία. 

Η εφημερίδα Die Zeit σημειώνει ότι «Η Ελλάδα συμμορφώθηκε με μειώσεις συντάξεων και αύξηση φόρων». Οι προτάσεις για περικοπές που υπέβαλε η Αθήνα έφτασαν στην ώρα τους στις Βρυξέλλες, εξηγεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι είναι προφανές πως η ελληνική κυβέρνηση υποχώρησε σε κάποια από τα αιτήματα των πιστωτών. 

Εξάλλου η Zeit σημειώνει ότι μετά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ έκανε λόγο για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας. Από την πλευρά του ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε επιφυλακτικός, όμως σε ένα συνέδριο στη Φρανκφούρτη δήλωσε ότι η πιθανότητα μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, όμως δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία. 

«Ο Τσίπρας πάει στους πιστωτές και ζητεί 53,5 δισ. ευρώ», είναι ο τίτλος τηςFrankfurter Allgemeine. Περικοπές σε συντάξεις, αυξημένη φορολογία: οι νέες προτάσεις των Ελλήνων συγκλίνουν με τις μέχρι τώρα απαιτήσει των πιστωτών. Παρόλα αυτά παραμένει αμφίβολο αν θα υπάρξει τρίτο πακέτο βοήθειας της Ελλάδας.

Η FAZ εξηγεί ότι παρά τις νέες προτάσεις της Αθήνας, μένει να φανεί αν οι πιστωτές θα απαιτήσουν ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας, καθώς η ελληνική οικονομία δέχθηκε σφοδρό πλήγμα εξαιτίας της μεγάλης αβεβαιότητας ενώ έχει μειωθεί σημαντικά και η είσπραξη φόρων. Παράλληλα, επισημαίνει η εφημερίδα, ότι ο Τσίπρας ενδέχεται να αντιμετωπίσει διαφωνίες και από το εσωτερικό του κόμματός του. 

Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σημειώνει: «Η Αθήνα παραδίδει και ζητεί 53,5 δισ. ευρώ». Η Αθήνα συγκλίνει με τις προτάσεις των πιστωτών σε πολλά σημεία, όπως η φορολογία και οι συντάξεις, τονίζει η εφημερίδα. Σε αντάλλαγμα ο Αλέξης Τσίπρας ζητεί νέα βοήθεια. Αρκούν αυτά για μια συμφωνία, διερωτάται η Handelsblatt.

«Η Ελλάδα υπόσχεται μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και το συνταξιοδοτικό», επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung. Το ελληνικό κοινοβούλιο αναμένεται να συζητήσει ήδη από σήμερα τις νέες προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Είναι οι προϋποθέσεις για να λάβει η Αθήνα νέο πρόγραμμα βοήθειας, εξηγεί η εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.