ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στη Βουλή οι μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του Γ. Βαρουφάκη

varoufakis-300x190
Της Άννας Κανδύλη
Στη βουλή αναμένεται να διαβιβαστούν ,όπως όλα δείχνουν, οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος "Τέλεια" Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο. 

Με τις δυο αναφορές ζητείται η παραπομπή του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, "δένει" τα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία οφείλει βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση(αμελλητί) στη Βουλή.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για το "plan B" έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το οποίο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπουρί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum ενώ σημειώνουν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη δικαιοσύνη. 

Εκτός και εάν, υπάρξει αναφορά στην Εισαγγελία σε σχέση με τα δημοσιεύματα η αν τελικά η ίδια η Βουλή αποφασίσει να παρέμβει καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών. 
Ουδείς ωστόσο μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική φόρμουλα που να επιτρέπει στη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος, τουλάχιστον ως προς κάποιο σκέλος της υπόθεσης.


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.