ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την πώληση προηγμένων πυραύλων Πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία

ntipartment-300x190
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ενέκρινε την σχεδιαζόμενη πώληση στη Σαουδική Αραβία πυραύλων PAC-3, τους οποίους κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin Corp, αξίας 5,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας ανέφερε ότι η πώληση θα γίνει πως όφελος ενός εταίρου-κλειδί των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Η απαραίτητη ειδοποίηση στο Κογκρέσο εστάλη, μερικές εβδομάδες μετά τη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με το Ιράν. 

Η έγκριση της πώλησης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα μπορούσε να συμβάλει να καθησυχαστεί η Σαουδική Αραβία και να πειστεί για τη δέσμευση των ΗΠΑ στην προάσπιση της ασφάλειά της.

Η Λόκχιντ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι "υποστηρίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας καθώς συζητούν την ενδεχόμενη πώληση επιπρόσθετων πυραύλων PAC-3 στο πλαίσιο της αναβάθμισης" της σαουδαραβικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πύραυλοι Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3) μπορούν να αναχαιτίζουν αεροσκάφη και πυραύλους. Χρησιμοποιούνται σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Γερμανίας, της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.