ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στήριξη Αναστασιάδη σε Τσίπρα για το χρέος

anastasiadis-300x190
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ήταν ο μόνος από τους ηγέτες της Ευρωζώνης, ο οποίος στήριξε την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα που θα οδηγήσει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα, ώστε να μη χρειαστεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των 28 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Μια τέτοια Σύνοδος θα συγκληθεί εάν δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ μίλησαν για ένα ενδεχόμενο Grexit.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η Λευκωσία θεωρεί πως υπάρχει η προοπτική για θετική έκβαση της προσπάθειας για συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα.

Στην παρέμβασή του κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε την ανάγκη άμεσης έναρξης διαλόγου ανάμεσα στην Ελλάδα και στους θεσμούς με στόχο την επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας που θα είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της Ευρώπης στο σύνολό της.

Ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη εξέτασης του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Υποστήριξε επίσης τη θέση ότι πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, ενώ τόνισε την ανάγκη η Αθήνα να λάβει κεφάλαια που δικαιούται, ούτως ώστε να γίνουν επενδύσεις που θα επαναφέρουν την ανάπτυξη στη χώρα.

«Έχω την έντονη πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας που θα διασφαλίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων και θα πρέπει με συλλογικότητα και σύνεση όλοι να εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.