ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ποινική δίωξη σε τρεις εφοριακούς

dioxis-300x190
Κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εφοριακών, για απιστία στην υπηρεσία παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Η υπόθεση αφορά κομμάτι της μεγάλης «κομπίνας» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του '90, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για επιχείρηση εξαγωγών που έλαβε 18 επιστροφές, συνολικού ύψους 1.185.573 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998.
Η παραπάνω κατηγορία είναι σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Για συνέργεια στην απιστία κατηγορείται, εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης. Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί υπηρετούσαν κατά το επίμαχο διάστημα στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα ονόματά τους περιλαμβάνονται και σε άλλες παρόμοιες δικογραφίες και έχουν καταδικαστεί ήδη από τα ποινικά δικαστήρια.
Εντύπωση -ωστόσο- προκαλεί το γεγονός ότι η ποινική δίωξη καθυστέρησε μερικά χρόνια, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε αρμοδίως, το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή που συντάχθηκε το 2012 έφθασε -άγνωστο γιατί- μόλις πριν από έναν μήνα στον εισαγγελέα Διαφθοράς και μάλιστα κρίθηκε από τον ίδιο ημιτελές, λόγω της απουσίας των ανωμοτί καταθέσεων. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός το έστειλε κατόπιν να συμπληρωθεί και μόλις επέστρεψε παρήγγειλε την ποινική δίωξη.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εξαιτίας της καθυστέρησης δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τους κατηγορούμενους, σε περίπτωση που στην πορεία της υπόθεσης αλλάξει η δίωξη και αφαιρεθεί η επιβαρυντική περίσταση του 1608/50.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.