ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Θερινό σχολείο για παιδιά ομογενών

omogeneia-300x190
Ξεκινούν τη Δευτέρα στην Καλαμάτα τα μαθήματα του θερινού σχολείου ελληνικής γλώσσας για συνολικά 41 παιδιά ομογενών, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, τα οποία θα διαρκέσουν έως και τις 8 Αυγούστου.

Η τελετή έναρξης των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί με ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου, με θέμα «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας και της ιστορίας», που θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο παλιό στρατόπεδο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. 

Τη σειρά μαθημάτων (Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός) οργανώνει η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και το ΤΕΙ Πελοποννήσου. 

Επιστημονική υπεύθυνη του θερινού σχολείου είναι η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Στο εφετινό πρόγραμμα συμμετέχουν 41 ομογενείς μαθητές και φοιτητές από 18 έως 24 ετών καθώς και τέσσερις συνοδοί - δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας, όπως και τρεις συνοδοί από την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.