ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι ΗΠΑ εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ

ompama-300x190
Τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στην ασφάλεια του Ισραήλ, επανέλαβε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου έχει κατ' επανάληψη εκφράσει την αντίθεσή του στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Ομπάμα είπε στον Ισραηλινό ηγέτη ότι ο υπουργός Άμυνας Ας Κάρτερ θα μεταβεί στο Ισραήλ εντός της επόμενης εβδομάδας. 

Επίσης, υπογράμμισε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε "δεν μειώνει τις ανησυχίες μας όσον αφορά την υποστήριξη του Ιράν στην τρομοκρατία και τις απειλές απέναντι στο Ισραήλ".

Μια πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι οι δύο ηγέτες συνομίλησαν τηλεφωνικά και ότι ο Νετανιάχου εξέφρασε στον Ομπάμα τις έντονες ανησυχίες του. 

"Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επισήμανε ότι η συμφωνία ενέχει δύο βασικούς κινδύνους: θα δώσει στο Ιράν τη δυνατότητα να εξοπλιστεί με πυρηνικά όπλα μέσα σε 10-15 χρόνια, εφόσον τηρήσει τη συμφωνία, και νωρίτερα αν την παραβιάσει. Επιπροσθέτως, θα διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην ιρανική τρομοκρατία και την πολεμική μηχανή που απειλεί το Ισραήλ και ολόκληρο τον κόσμο", είπε η πηγή αυτή.

Λίγο νωρίτερα, ο Ομπάμα είχε μιλήσει για το ίδιο θέμα αλλά και για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε την Δευτέρα για την Ελλάδα, με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Βρετανίας.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες χαρακτήρισαν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν μια "ιστορική λύση", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.