ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι δηλώσεις Μέρκελ - Ολάντ για την Ελλάδα

olant-merkel-300x190
Θα υπάρξουν σκληρές διαπραγματεύσεις σήμερα, δεν θα έχουμε συμφωνία με κάθε κόστος, υπογράμμισε η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο.

Οπως είπε «απ’ όσο ξέρω το Eurogroup δεν είναι σε θέση να μας δώσει ένα έγγραφο που να μας οδηγεί στο να αρχίσει η διαπραγμάτευση. 

Δεν με εκπλήσσει είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση και έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες τους τελευταίους μήνες αλλά πάνω απ’ όλα γιατί έχει χαθεί κάτι πολύ περισσότερο από ένα νόμισμα, η εμπιστοσύνη».

«Αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις και δεν θα έχουμε συμφωνία για να έχουμε απλά μια συμφωνία. Ξέρω ότι οι δυο πλευρές έχουν σκληρύνει τη στάση τους. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα από τα μειονεκτήματα».

Σήμερα τα βράδυ θα πρέπει να ελέγξουμε αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για ένα δάνειο προς την Ελλάδα. Θα δούμε αν το καταφέρουμε».



Ολάντ: Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι
Το διακύβευμα είναι αν η Ελλάδα αύριο θα είναι στην Ευρωζώνη ή όχι, δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σημασία είναι να δούμε ποια είναι η αντίληψή μας για την Ευρώπη, τόνισε και ανέφερε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να υπάρξει σήμερα συμφωνία και να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, εφόσον το θέλει και η ίδια. Αυτό θα επιτρέψει στην Ευρώπη να προχωρήσει, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχει προσωρινό Grexit, υπάρχει ή Grexit ή παραμονή στην Ευρωζώνη, υπογράμμισε και επισήμανε ότι η Ελλάδα ή θα παραμείνει στην Ευρωζώνη ή δεν θα είναι μέλος της Ευρωζώνης, και σε αυτήν την περίπτωση η Ευρώπη οπισθοχωρεί και αυτό η Γαλλία δεν το θέλει.

Η Ελλάδα, σημείωσε, πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να αποδείξει τάχιστα τη δέσμευσή της και τότε η Ευρώπη θα την υποστηρίξει.

Δείτε τη δήλωση του Ολάντ


real.gr

Διαβαστε επισης:

Χαμός στη Γερμανία με Σόιμπλε: Σαμποτάρει ένα συμβιβασμό με την Ελλάδα
Ολάντ σε Φ. Γεννηματά: Δεν θα επιτρέψουμε να αποκοπεί η Ελλάδα από την Ευρώπη
Μεϊμαράκης: Κάνω έκκληση στον Πρωθυπουργό, να φέρει συμφωνία
Σουλτς: Το Grexit δεν είναι εναλλακτική λύση
Τσίπρας: Είμαι έτοιμος για έναν έντιμο συμβιβασμό






loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.