ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ραχόι: Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ

raxoi-300x190
Ο Μαριάνο Ραχόι εξέφρασε σήμερα (05/07) την ελπίδα του ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας δήλωσε ταυτόχρονα πεπεισμένος πως το μέλλον της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ "δεν θα είναι εύκολο".

"Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης της ευρωζώνης και ελπίζω ότι θα παραμείνει", δήλωσε σε ομιλία του σε συνέδριο που οργανώθηκε από το FAES, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης.

Ο ίδιος υπενθύμισε, όπως έχει κάνει και με άλλες ευκαιρίες, ότι η Ελλάδα έχει ωφεληθεί από την ευρωπαϊκή στήριξη, από οικονομικές αρωγές που αντιπροσωπεύουν 200 δισεκ. ευρώ σύμφωνα με τον ίδιο, και επέμεινε στο γεγονός ότι "η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν αλληλέγγυα και θα παραμείνει".

"Όμως το ευρώ δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μια λέσχη α λα καρτ, υπάρχουν προδιαγραφές και κανόνες που έχουν στόχο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή του", δήλωσε. 

"Το μέλλον δεν θα είναι εύκολο, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος", ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας.

"Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι βασισμένη στην υπευθυνότητα όλων και χωρίς τη δεύτερη, η πρώτη δεν μπορεί να υπάρξει".

Αυτό τόνισε ακόμη ο Ραχόι, ο οποίος υποστήριξε ωστόσο πως η ισπανική οικονομία είναι επαρκώς σταθερή ώστε να μπορεί να υποστεί μια ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

"Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα μπορεί αναμφίβολα να αγγίξει την Ισπανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όμως πολύ λιγότερο απ' ό,τι αν δεν είχαμε κάνει τις μεταρρυθμίσεις", που επιβλήθηκαν αφού έσκασε, το 2008, η φούσκα στην ισπανική αγορά ακινήτων, είπε ο ίδιος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.