ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Να μην βάζουν την Αστυνομία στο παιχνίδι τους

upourgeio-300x190
Αβάσιμα και χωρίς έρεισμα, χαρακτηρίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και άλλα ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εμπλακεί στην ελεύθερη έκφραση των αστυνομικών στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

«Να μην βάζουν την Αστυνομία στο παιχνίδι τους», τονίζουν κύκλοι του υπουργείου, αναφέροντας ότι το Σώμα παραμένει ουδέτερο όπως οφείλει.

Τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε εγκύκκλιο που εστάλει από το αρχηγείο προς όλες τις υπηρεσίες, (29/6/2015), μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, σύμφωνα με την οποία δίνονται εντολές προς το προσωπικό να μην εκφράζονται δημόσια για την προσωπική τους άποψη. Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ακόμα ότι σε κάποιες συγκεντρώσεις αστυνομικών υπογραμμίστηκε πως καταγγελία για δημόσια τοποθέτηση αστυνομικού επισύρει ποινή απόταξης.

Από χθες το αρχηγείο διέψευσε κάτι τέτοιο με την επισήμανση ότι το μόνο που συνέβη είναι η αποστολή της πάγιας διαταγής που εδίδεται για κάθε εκλογική διαδικασία, ενώ σήμερα επίσημοι κύκλοι του υπουργείου δήλωσαν:

«Σε σχέση με τα όσα -δίχως βάση και έρεισμα- καταγγέλλουν από χθες ορισμένα ΜΜΕ, και τα οποία παραδόξως υιοθετούν αβασάνιστα και ορισμένοι βουλευτές, ότι δηλαδή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενεπλάκη στο δημοψήφισμα και στην ελεύθερη έκφραση των ένστολων, το υπουργείο γνωστοποιεί προς κάθε κατεύθυνση ότι ούτε καν σκέψη υπήρξε ποτέ για ανάμειξη στη διαδικασία ή στην κατεύθυνση ψήφου. Όπως αναφέρουν οι εγκύκλιοι που εκδίδονται πάγια σε κάθε εκλογική διαδικασία, η Αστυνομία παραμένει, ως οφείλει, ουδέτερη και ο κάθε αστυνομικός ψηφίζει κατά συνείδηση. Παρακαλούνται οι ένθεν/κακείθεν κεκράκτες να μην βάζουν στο παιχνίδι τους την Αστυνομία».

Στην χτεσινή ανακοινωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για το ίδιο αναφέρεται:

«Σχετικά με αναρτήσεις σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, που αναφέρονται σε διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για το δημοψήφισμα της 05-07-2015, ανακοινώνονται - διευκρινίζονται τα ακόλουθα, προς άρση οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή παρερμηνείας:

Η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε την 29-06-2015 και περιγράφει, μεταξύ άλλων, τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του αστυνομικού προσωπικού κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Στο πλαίσιο αυτό μνημονεύονται και επεξηγούνται οι ισχύουσες διατάξεις για την εμφάνιση, παράσταση και συμπεριφορά του αστυνομικού προσωπικού.

Στο περιεχόμενο της διαταγής δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε αντίστοιχες πειθαρχικές ποινές ή κυρώσεις, οι οποίες άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα νομοθεσία.

Επισημαίνεται ότι ανάλογες διαταγές εκδίδονται πάγια σε όλες τις περιπτώσεις εφαρμογής της εκλογικής νομοθεσίας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.