ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το ΚΚΕ για τις πυρκαγιές

kke-gia-purkaqgies-300x190
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «οι νέες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην Αθήνα, στη Λακωνία και την Εύβοια και η καταστροφή των δασών και του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού», προσθέτοντας ότι «έστω και τώρα πρέπει να υπάρξει η μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, σπίτια και λαϊκές περιουσίες».

Τονίζει ότι «το σημερινό αποτέλεσμα δεν ξαφνιάζει», καθώς «η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρεί τη γύμνια του καπιταλιστικού κράτους, όταν πρόκειται για τις λαϊκές ανάγκες, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, των πόλεων, του ευρύτερου περιβάλλοντος και των δασών».

«Στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής αφήνει για άλλη μια φορά απροστάτευτα τα Δάση και διατηρεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική δασική κλπ)» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά η επικαιρότητα και η αναγκαιότητα των προτάσεων που έχει καταθέσει το ΚΚΕ».
Το ΚΚΕ ζητά:

Αμεση ενίσχυση αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης,
Αμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας.

Αμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.).
Αμεση και δραστική χρηματοδότηση.

Πλήρη και ακριβής καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κύρηξή τους ως αναδασωτέες χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμμένες εκτάσεις.

Αμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων.

ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.