ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Microsoft 'εχει ανακοίνωσει την κατάργηση 7.800 θέσεων εργασίας

microsoft-300x190
Στην κατάργηση 7.800 θέσεων εργασίας προχωρά η Microsoft κυρίως στον κλάδο της τηλεφωνίας και αναμένεται να εγγράψει απομείωση περιουσιακών στοιχείων ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως ανακοίνωσε σε ένα δελτίο τύπου σήμερα.
Οι περικοπές αυτές αφορούν ιδίως τις δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εξαγοράς της φιλανδικής εταιρείας κατασκευής τηλεφώνων Nokia, που είχε οριστικοποιηθεί τον περασμένο χρόνο.
Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής θα αποδεσμεύσει επίσης το ποσό των 750 έως 850 εκατομμυρίων δολαρίων το οποίο θα καταβάλει στο πλαίσιο των απολύσεων, διευκρινίστηκε.
Αυτές οι 7.800 θέσεις εργασίας αντιπροσωπεύουν περίπου το 6,5% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου. Η Microsoft δεν έχει γνωστοποιήσει τη γεωγραφική κατανομή των απολύσεων.
«Δεν υποτιμώ διόλου αυτές τις αλλαγές στρατηγικής, δεδομένων των επιπτώσεων που έχουν στην ζωή των ανθρώπων που είναι σημαντικοί για την εταιρεία» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σάτια Ναντέλα σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εστάλη προς τους υπαλλήλους. Ο ίδιος είπε ότι οι απολύσεις θα γίνουν «τους επόμενους μήνες».
Η Microsoft είχε ήδη καταργήσει τον περασμένο χρόνο 18.000 θέσεις εργασίας και είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιεί πλέον τον λογότυπο Nokia για τα smartphone της.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.