ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τσίπρας: Nα σταματήσει να χρησιμοποιείται το μεταναστευτικό για πολιτική

tsipras-metanasteutiko-300x190
«Το μεταναστευτικό ζήτημα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και από τις σημαντικότερες που έχει να αντιμετωπίσει η ΕΕ και από τα ζητήματα που σε παγκόσμια κλίμακα στα οποία καλούμαστε να βρούμε λύσεις».

Αυτό τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του αντιπρόεδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.

«Υπό αυτή την έννοια», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, «θεωρώ ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιείται ως θέμα για να εξυπηρετεί σκοπιμότητες πολιτικού χαρακτήρα και να κινητοποιούν κάποιοι φοβικά ένστικτα μέσα στην κοινωνία και να τροφοδοτούν αντιλήψεις που σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές». 

Σύμφωνα με τον ίδιο «θα πρέπει να αρχίσουμε όλοι μας να συμβάλουμε ώστε να μην αποτελεί κόμβο αντιπαράθεσης, αλλά αντίθετα το σημείο εκείνο πάνω στο οποίο όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα συγκλίνουν στη βάση των αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατικής παράδοσης, του ανθρωπισμού, της αλληλεγγύης, του σεβασμού στην αξιοπρέπεια του διαφορετικού».

Κατά την πρωτολογία του ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μιλήσει για τα σχέδια ανάσχεσης της ροής των παράνομων μεταναστών και τόνισε ότι η ΝΔ θα συνδράμει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.



Από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας παρείχε τη δέσμευση ότι «θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε το μεταναστευτικό ζήτημα να τύχει της αντιμετώπισης που αξίζει σε μια δημοκρατική και αλληλέγγυα Πολιτεία και να σταματήσει να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόμενων».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το μεταναστευτικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνο όταν αντιμετωπιστεί συνολικά από την ΕΕ.

Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ιδεολογική τύφλωση και ο ρατσισμός πολλές φορές είναι το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ματιάς στα πράγματα. 

«Κι ας μην κάνουμε τους έκπληκτους που αυτά τα φαινόμενα όχι μόνο διευρύνονται, αλλά γεμίζουν με εκπροσώπους κομμάτων μισαλλόδοξων ιδεών τα έδρανα της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.