ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αλ. Τσίπρας υπερασπίστηκε τον Γ. Βαρουφάκη και το plan B

bouli-300x190
Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το plan b

«Με ρωτάτε λοιπόν αν είχα δώσει εγώ εντολή. Φυσικά κ. Γεννηματά. Αυτονοήτως είχα δώσει εντολή προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. 

Και πρόσθεσε: «Θα ήμουν πολιτικά αφελής και ανεύθυνος αν δεν το έκανα. Αυτό για εσάς είναι ένδειξη, το ότι έδωσα εντολή επεξεργασίας ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την άμυνα της χώρας, ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη; Λυπάμαι αλλά είναι εξόφθαλμη η πολιτική σκοπιμότητα των επιχειρημάτων σας».



Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων λέγοντας: «Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για πιθανή τέλεση παράνομων πράξεων να ψάξετε πρώτα στο κόμμα σας και στις κυβερνήσεις που προηγήθηκαν αυτής της κυβέρνησης. Οχι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Οχι στον Βαρουφάκη για σκάνδαλα. Να ψάξετε λοιπόν, αν θέλετε για σκάνδαλα, στις υποθέσεις των υποβρυχίων, στην υπόθεση της συγκάλυψης και της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ, στην υπόθεση της δεύτερης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στην υπόθεση του PSI που στοίχισε 25 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία».

Αναπτύσσοντας την ερώτηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το grexit στην αυλή» της χώρας.



Ακολούθως στη δευτερολογία της η κ. Γεννηματά τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν πράγματι η εντολή σας ήταν να υπάρξει ένα αμυντικό σχέδιο και ήταν μια πράξη ευθύνης, τότε γιατί έγινε εν κρυπτώ; Γιατί προσπάθησε ο κ. Βαρουφάκης να πλήξει την αξιοπιστία των ανθρώπων που διοικούν την τράπεζα της Ελλάδας και τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων;». 



Και πρόσθεσε: «Αν λοιπόν η εντολή σας ήταν αυτή γιατί με εθνική περηφάνια ο κ. Βαρουφάκης όταν ρωτήθηκε στην τηλεδιάσκεψη δεν ανέφερε ότι με την εντολή σας κάνει αυτό το σχέδιο και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιηθεί, αλλά απάντησε ότι αν αυτά δουν το φως της δημοσιότητας θα τα διαψεύσει; Είναι προφανές ότι υπήρχε εξ αρχής ένα plan b. Το ερώτημα είναι εσείς που στέκεστε; Εξακολουθείτε να στέκεστε σε δύο βάρκες;».

«Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον Βαρουφάκη ότι είναι λαμόγιο»

Στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο της ΠΑΣΟΚ της είπε μεταξύ άλλων ότι συνεχίζει να διαστρεβλώνει την αλήθεια «λες και ο κόσμος έχει μνήμη χρυσόψαρου». Και συνέχισε αναρωτώμενος ο κ. Τσίπρας: «Μας κατηγορείτε ότι είχαμε μυστικό σχέδιο. Τότε γιατί δεν το εφαρμόσαμε;» και σημείωσε ότι αν είμαστε συνωμότες, με το 63% του δημοψηφίσματος, γιατί δεν βγάλαμε τη χώρα από το ευρώ; Είναι σαχλαμάρες όλα αυτά.

Ο πρωθυπουργός παρείχε απόλυτη στήριξη στον τέως υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σημειώνοντας: «Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη, όπως όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο για τις δηλώσεις που έκανε για το ότι δεν φοράει καλόγουστα πουκάμισα και για το ότι πηγαίνει και κάνει διακοπές στην Αίγινα. Μπορείτε να τον κατηγορείτε γι΄αυτά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο όμως! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι έκλεβε τα λεφτά του ελληνικού λαού! Δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ότι είχε σχέδιο μυστικό να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια!».



Και συνέχισε: «Ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός των οικονομικών κυρία Γεννηματά την ώρα που ήταν υπουργός και έκανε και τα λάθη του, δεν έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό όπως έκανε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών. Ο κ. Βαρουφάκης όσο ήταν υπουργός δεν έκρυβε τις λίστες των φορολογουμένων στα συρτάρια του όπως έκαναν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Παπακωνσταντίνου! Και ο δικός μου συνεργάτης κυρία Γεννηματά δεν είχε αφορλόγητα- όπως είχε ο συνεργάτης του κ. Σαμαρά-αφορολόγητα σε τράπεζες της Ελβετίας και ευτυχώς η δικαιοσύνη κινείται και έμαθα ότι σήμερα δίνει λόγο στη δικαιοσύνη για τα λεφτά που είχε ο στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά στη λίστα Λαγκάρντ».

Γεννηματά: Δεν πρόκειται να μπω στο παιχνίδι της λάσπης στον ανεμιστήρα

Εκτός της διαδικασίας και απαντώντας επί προσωπικού η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Εγώ δεν πρόκειται να μπω σε αυτό το παιχνίδι της λάσπης στον ανεμιστήρα». 



Και σημείωσε: «Θέλω να πω και αυτό είναι ξεκάθαρο ότι είναι ανέντιμο, όταν η Βουλή αποφαίνεται και ειδικά για το ζήτημα του κ. Βενιζέλου, να ανοίγει με τέτοιο τρόπο ο πρωθυπουργός σε μία τέτοια συζήτηση όπου δεν υπάρχει περιθώριο ανταπάντησης. Για τον κ. Παπακωνσταμντίνου έχει ήδη αποφανθεί η δικαιοσύνη. Βεβαίως ο κ. Βαρουφάκης, όπως έχει ζητήσει ο κ. Λοβέρδος, ο εκπρόσωπός μας στην εξεταστική, θα έρθει στην εξεταστική που συζητάμε για τα μνημ,όνια για να εξετάσουμε εκεί τις ευθύνες του».


real.gr
O Bαρουφάκης στην ώρα του πρωθυπουργού
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.