ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Smartwatch από την Casio τον Μάρτιο του 2016

smartwatch-300x190
Στην εμπειρία τεσσάρων δεκαετιών βασίζει την πίστη του ότι μπορεί να εισέλθει στον τομέα των «έξυπνων» ρολογιών ο ιαπωνικός κατασκευαστής ψηφιακών ωρολογίων. Η Casio φέρεται να ετοιμάζει το δικό της smartwatch, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, τον Μάριο του 2016 αντί 400 δολαρίων.

Μετά τις ανακοινώσεις για διάθεση smartwatch ακόμα και ελβετών ωρολογοποιών που έχουν συνδέσει το όνομά τους με την ακρίβεια στην μέτρηση του χρόνου, η Casio επενδύει στην κατασκευή ενός ρολογιού που -τουλάχιστον στην πλειονότητά τους- στηρίζονται στην ασύρματη δικτύωσή τους με τα «έξυπνα» τηλέφωνα. 

Ελάχιστα μπορούν να κάνουν τα smartwatch χωρίς ένα smartphone, αν και εμφανίζονται κάποια που μπορούν τουλάχιστον να «θυμούνται» μετρήσεις για τα βήματα, τις αποστάσεις ή και τις διαδρομές που διανύει ο χρήστης που το φοράει, ακόμα και χωρίς να βρίσκεται το smartphone σε απόσταση Bluetooth.

H Casio έχει ήδη διαθέσει στην αγορά ένα ρολόι που απευθύνεται σε κατόχους iPhone. Το STB1000-1 με κόστος 100 δολαρίων και αυτονομία δύο ετών επιτρέπει στον χρήστη να εκκινεί, να σταματάει και να ελέγχει την ένταση στο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής του iPhone, χωρίς το τηλέφωνο. Είναι επίσης συμβατό με τέσσερα app για την διατήρηση του σώματος σε φόρμα: Abvio Runmeter, Walkmeter, Cyclemeter, Wahoo Fitness. Από το Casio, ο χρήστης μπορεί να δει τον ρυθμό, την απόσταση, τους ενδιάμεσους χρόνους, τον καρδιακό παλμό, την ταχύτητα, αν και απαιτούνται αισθητήρες που πωλούνται ξεχωριστά για την καταγραφή του καρδιακού παλμού και του ρυθμού.

Η Casio ισχυρίζεται πως αυτό που αποκαλεί σήμερα έξυπνο η βιομηχανία δεν ήταν παρά η εξέλιξη που παρουσίασε η Casio τρία χρόνια νωρίτερα, όταν διέθεσε τα πρώτα ρολόγια με Bluetooth, είχε πει ο επικεφαλής της εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο του 2014, χαρακτηρίζοντας εαυτόν "the original inventor of the smartwatch".

«Για την Casio, ένα smartwatch είναι κάτι περισσότερο από την σύνδεση με μια άλλη συσκευή. Πρέπει να τηρεί με ακρίβεια τον χρόνο, να δίνει κατεύθυνση, να ανθίσταται στην υγρασία και να έχει σημαντική αυτονομία», είχε δηλώσει τότε ο Shigenori Itoh.

Πηγή: in.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.