ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Volvo εξαγοράζει το 100% της Polestar

volvo-300x190
Η σουηδική Volvo Cars ανακοινώνει την εξαγορά του 100% των μετοχών της Polestar, της – επίσης σουηδικής - εταιρείας αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. 

Η εξαγορά περιλαμβάνει και το εμπορικό σήμα της Polestar, με τη Volvo να σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ονομασία Polestar για όλα τα μοντέλα της υψηλών επιδόσεων. 

Η εξαγορά θα επιτρέψει στην Polestar να χρησιμοποιήσει στο άμεσο μέλλον την υβριδική τεχνολογία (Twin Engine), που έχει αναπτύξει η Volvo, για τη δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Η σουηδική μάρκα είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής plug-in υβριδικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη και πρωτοπόρος στην προηγμένη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης αυτοκινήτων. 

Η Volvo σήμερα, εξελίσσει και κατασκευάζει μερικά από τα πιο ισχυρά και ταυτόχρονα φιλικά στο περιβάλλον υβριδικά συστήματα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η Volvo και η Polestar έχουν μία πολύ μεγάλη κοινή ιστορία. Συνεργάζονται στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1996 και έχουν παρουσιάσει πρόσφατα εκδόσεις Polestar πολύ επιτυχημένων μοντέλων της Volvo, που συνδυάζουν την άνεση με την υψηλή ισχύ και την απόλυτη οδηγική εμπειρία.

Ειδικά σε αυτό αναφέρθηκε ο Χάκαν Σάμουελσον, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars: «Η οδήγηση ενός Volvo Polestar είναι μία μοναδική εμπειρία! Αποφασίσαμε να προσφέρουμε αυτήν την εμπειρία σε ακόμα περισσότερους οδηγούς Volvo, ενισχύοντας με ανθρώπινο δυναμικό το brand της Polestar και υιοθετώντας το ως το όνομα για τα μελλοντικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Volvo.» 

Η Volvo Cars υπολογίζει σε πώληση 750 περίπου S60 Polestar και V60 Polestar για το 2015, σε παγκόσμιο επίπεδο.
 
Συνολικά, οι πωλήσεις υψηλών επιδόσεων μοντέλων Polestar το 2015 αναμένονται να ξεπεράσουν τις 1.500. Σε αυτά τα νούμερα φυσικά δεν περιλαμβάνονται τα μετά την πώληση (after market) βελτιωτικά πακέτα της Polestar, τα οποία είναι πολύ δημοφιλή – και στην Ελλάδα - ανάμεσα στους κατόχους μοντέλων της Volvo.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξαγορά, ιδίως όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη, δεν έχουν ανακοινωθεί. Όλο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό της Polestar θα απορροφηθεί από τη Volvo Cars.
 
Η αγωνιστική ομάδα της Polestar θα παραμείνει υπό τη διεύθυνση του Κρίστιαν Νταλ (Christian Dahl), παλιού οδηγού αγώνων και μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη της Polestar, αλλά με διαφορετικό όνομα, το οποίο θα αποτελέσει αντικείμενο μελλοντικής ανακοίνωσης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.