ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον Πειραιά το «Ελ. Βενιζέλος» με 2.500 πρόσφυγες

el-venizelos-300x190
Μαζικά αποχωρούν από τον Πειραιά οι 2.500 Σύριοι πρόσφυγες που έφθασαν στις εννέα η ώρα το πρωί στην προβλήτα Ε1 με το πλοίο «Ελευθέριο Βενιζέλος».
 
Χρησιμοποιώντας λεωφορεία, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και ταξί οι πιο εύποροι εξ αυτών, φεύγουν με απώτερο στόχο να φθάσουν στα βόρεια σύνορα της χώρας και να προλάβουν να διασχίσουν τα Βαλκάνια πριν κλείσουν ερμητικά τα σύνορα. Τελικός προορισμός είναι τα κράτη-μέλη της ΕΕ στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μεγάλος αριθμός προσφύγων, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων μιλά αγγλικά, στόχος τους είναι να φύγουν το συντομότερο από την περιοχή. Χωρίς να είναι ικανοί να προσδιορίσουν γεωγραφικά τη θέση της Αττικής, όλοι απαντούσαν ότι θα συνεχίσουν «προς τα βόρεια».

Στο λιμάνι βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του λιμενικού ενώ λεωφορεία του ΟΛΠ τους μετέφεραν στον ηλεκτρικό σταθμό του Πειραιά και σε στάσεις αστικών λεωφορείων από όπου προωθούνται στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στον Πειραιά επίσης υπήρχαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ενώ το λιμενικό είχε λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας. 


Έξω από το πλοίο βρέθηκαν μέλη αντιρατσιστικής οργάνωσης, οι οποίοι μοίρασαν φυλλάδια στον κόσμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από τα εμπλεκόμενα υπουργεία για το μεταναστευτικό πρόβλημα αν το πλοίο θα αναχωρήσει εκ νέου για κάποιο λιμάνι νησιού του ανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να παραλάβει πρόσφυγες για να υπάρχει αποσυμφόρηση.

Τον πληθυσμό των προσφύγων αποτελούν κυρίως οικογένειες με παιδιά και νέοι άνδρες, με ελάχιστους να ξεπερνούν τα 40 χρόνια.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.