ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης και όχι καθεστώτος»

300x190
Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ι. Πανούσης: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης αλλά όχι αλλαγή καθεστώτος». 

Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ο Ι. Πανούσης μιλάει για όλους αυτούς που εξακολουθούν να προκαλούν επεισόδια με το πρόσχημα «επειδή η κυβέρνηση είναι αριστερή και κάνουμε ό,τι θέλουμε. Μερικοί ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τη ρίψη μολότοφ. Ε, δεν θα τους περάσει». 

Τι προτείνει
Εν συνεχεία προτείνει στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα «να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει αντίστροφα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνησή του». 

Δεν διστάζει να ασκήσει αυστηρή κριτική εναντίον του Γ. Βαρουφάκη, τον οποίο εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί ότι διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και του Π. Λαφαζάνη, τον οποίο επικρίνει για άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται. 

Ο κ. Πανούσης θεωρεί αναγκαία τα εξής: 

• Τη δημιουργία θέσεως υπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, υπεύθυνου για την εφαρμογή των συμφωνημένων με τους θεσμούς, ο οποίος με τη βοήθεια διυπουργικών οργάνων θα παρακολουθεί καθημερινώς την πορεία εφαρμογής της συμφωνίας. 

• Κυβέρνηση, σε αυτή την κρίσιμη φάση που περνά ο τόπος, που να συγκροτείται από υπουργούς οι οποίο αφενός πιστεύουν στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας και αφετέρου δεν θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές: «Έτσι θα δίνουν αναφορά μόνο στον πρωθυπουργό και όχι στους ψηφοφόρους τους».

• Τη δημιουργία θέσεως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, την οποία να καταλάβει Έλληνας ευρωπαϊκού και διεθνούς κύρους, που ως αποστολή θα έχει την κατάρτιση ενός πενταετούς σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας. 

• Τη δημιουργία θέσεως υπουργού για ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, όπως τα βλέπει η Αριστερά.

Κατά τον κ. Πανούση είναι ορατό πλέον το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας της ως τώρα αριστερής διακυβέρνησης: «Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια της και όχι με τις πράξεις της. Αλήθεια, ποια είναι η έως τώρα αριστερή πολιτική που εφαρμόστηκε σε κρίσιμα υπουργεία;», διερωτάται. 

Και όταν αναφέρεται σε «κρίσιμα υπουργεία», εννοεί πρωτίστως τα υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εργασίας. Χρειάζεται, αναφέρει, ριζική αλλαγή στο κράτος με αξιακές προϋποθέσεις, γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά, «η αλλαγή του κράτους και των δομών του δεν πραγματοποιείται με αλλαγή προσώπων στα διοικητικά συμβούλια ούτε με τη διαμόρφωση δικτύων ημετέρων». 

Σχετικά με την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, που κορυφώνεται με το εσωτερικό δημοψήφισμα για τη συμφωνία, σημειώνει: «Η Αριστερά έκανε ιστορικά λάθη όταν ήταν αντιπολίτευση αλλά τώρα που είναι κυβέρνηση κινδυνεύει να κάνει εγκληματικά λάθη. Ήδη κυριαρχεί το σύνδρομο ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες, πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα που θα επιτρέψει στην άλλη πλευρά να της χρεώσει τη διάσπαση».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.