ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η κάλυψη που έφερε αντιδράσεις

tsipras-varoufakis-300x190
Η πλήρης κάλυψη που παρείχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάνη Βαρουφάκη για το περίφημο plan B της κυβέρνησης, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά της αντιπολίτευσης. 

Την ίδια στιγμή, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης του τέως υπουργού Οικονομικών Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ τόνισε σε συνέντευξή του ότι ο Γ. Βαρουφάκης «τα έδωσε όλα» για έναν συμβιβασμό και ξεκαθάρισε ότι η αποστολή του ιδίου δεν ήταν ένα μυστικό σχέδιο. 

«Είχα δώσει εντολή προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα επεξεργασίας ενός σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά. Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο εξόδου από το ευρώ και ποτέ δεν επεξεργάστηκε τέτοιο σχέδιο. «Σχέδιο έκτακτης ανάγκης είχαμε και οφείλαμε να έχουμε», τόνισε. 

Μάλιστα, κατά την έντονη αντιπαράθεση που είχε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας - και ενώ στην αίθουσα βρισκόταν ο Γιάνης Βαρουφάκης - αναφέρθηκε προσωπικά στον τέως υπουργό Οικονομικών λέγοντας: «Ο κ. Βαρουφάκης μπορεί να έχει κάνει λάθη όπως έχουμε κάνει όλοι μας. Μπορεί να έχει ευθύνες. Μπορείτε να τον κατηγορείτε όσο θέλετε για το πολιτικό του σχέδιο. Να τον κατηγορείτε ότι κάνει διακοπές στην Αίγινα ή ότι δεν φορά καλόγουστα πουκάμισα. Δεν μπορείτε όμως να τον κατηγορείτε ότι είναι λαμόγιο, ότι είχε σχέδιο να πάει την χώρα στα βράχια».

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κ. Γεννηματά, η οποία απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, αναρωτήθηκε: «Αν πράγματι η εντολή σας ήταν να υπάρξει ένα αμυντικό σχέδιο και ήταν μια πράξη ευθύνης, τότε γιατί έγινε εν κρυπτώ; Γιατί προσπάθησε ο κ. Βαρουφάκης να πλήξει την αξιοπιστία των ανθρώπων που διοικούν την Τράπεζα της Ελλάδας και τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων;». 

«Είναι προφανές ότι υπήρχε εξ αρχής ένα plan b. Το ερώτημα είναι εσείς που στέκεστε; Εξακολουθείτε να στέκεστε σε δύο βάρκες;», πρόσθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βελβεντό της Κοζάνης, ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει συγνώμη από το κόμμα του, γιατί είχε πει υπεύθυνα στον ελληνικό λαό ότι υπάρχει plan B.

«Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά ότι όταν το Ποτάμι αποκάλυψε στη Βουλή ότι υπάρχουν άνθρωποι στο υπουργείο Οικονομικών που επεξεργάζονται ένα plan B, που επεξεργάζονται το πλάνο της δραχμής, βγήκαν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν να μιλάνε για συκοφαντίες», είπε ο κ. Θεοδωράκης. 

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ σε συνέντευξή του στο «Der Spiegel», διευκρινίζει ότι η αποστολή του ιδίου ως συμβούλου του τέως υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη «δεν ήταν να αναπτύξουμε ένα μυστικό σχέδιο, αλλά να αναγνωρίσουμε προβλήματα που μπορούσαν να παρουσιαστούν εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι έδιωχναν την Ελλάδα από το ευρώ».

Ο Γκάλμπρεϊθ απαντά κατηγορηματικά «όχι» στην ερώτηση εάν υπήρξε ένα σημείο όπου το σενάριο θα μπορούσε να είχε γίνει πραγματικότητα και, αναφερόμενος στην «μυστικότητα» γύρω από την προσπάθεια σημειώνει ότι διαφορετικά, θα μπορούσαν να γίνουν παρερμηνείες.


real.gr
Στ.Θεοδωράκης: «Συγνώμη» από το Ποτάμι πρέπει να ζητήσει ο Α. Τσίπρας για τα περί Plan B
Γκάλμπρεϊθ: Ο Βαρουφάκης τα έδωσε όλα για έναν συμβιβασμό
Βαρουφάκης: Το Eurogroup «ταφόπλακα της Ευρώπης»



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.