ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Ομογένεια στον Λευκό Οίκο για βοήθεια στην Ελλάδα

leukos-oikos-300x190
Στον Λευκό Οίκο μεταφέρονται οι προσπάθειες της Ομογένειας με στόχο την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα. Κορυφαίοι παράγοντες θα συμμετάσχου σε ευρεία σύσκεψη με ανώτατους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των επαφών των κυπριακής καταγωγής παραγόντων της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, που έγιναν στις 15 και 16 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον, ο Λευκός Οίκος συγκάλεσε ευρεία σύσκεψη στις 6 Αυγούστου, με συμμετοχή περίπου 40 παραγόντων της Ομογένειας, όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει ότι ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ντένις ΜακΝτόνα, καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης – μεταξύ άλλων κι η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, Κάρολιν Ατκινσον – θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της Ομογένειας. Μεταξύ των καλεσμένων είναι ο Τζέιμς Τσάνος, ο Φιλ Αγγελίδης, ο Εντι Ζεμενίδης, ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Εντι Μανάτος, ο Αντζελο Τσακόπουλος και άλλοι.

Στις επαφές που έγιναν στις 15 Ιουλίου, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ζητούσαν ιδέες για να προσφέρουν αρωγή προς την Ελλάδα, τόσο με τη μορφή ανθρωπιστικής βοήθειας όσο και στρατιωτικής, για κάλυψη αναγκών και προσέλκυση επενδύσεων. Επίσης, συζητήθηκε η παροχή και τεχνικής βοήθειας, για την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Οι ομογενείς είχαν στείλει το μήνυμα ότι με την άσχημη μεταχείριση της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους εταίρους, θα πρέπει οι ΗΠΑ να ηγηθούν των προσπαθειών να βοηθήσουν την επί μακρόν σύμμαχό τους. «Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι σκέψεις σας είναι κρίσιμες στην πορεία», αναφέρει η πρόσκληση.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ειδικό φόρουμ για την Ελλάδα, με διάφορους ομιλητές που θα διερευνήσουν πτυχές της κρίσης και τρόπους για βοήθεια στην Ελλάδα να ανταπεξέλθει των ανθρωπιστικών πτυχών της κρίσης, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να προσελκύσει επενδύσεις, διοργανώνει στην Ουάσιγκτον τις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus), με συμπροέδρους τον Κώστα Μπιλιράκη και την Καρολίν Μαλόνι. Οι πληροφορίες μιλούν για τριήμερο φόρουμ, με στόχο την ευαισθητοποίηση του Κογκρέσου και της κυβέρνησης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.