ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στ.Θεοδωράκης: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο

theodorakis-300x190
«Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε τους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. 

Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας». 

Αυτό σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου όπου είχε συνάντηση διάρκειας μεγαλύτερης της μιας ώρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος συνοδευόταν από τον ευρωβουλευτή του Κινήματος Μίλτο Κύρκο, ζήτησε από την κυβέρνηση «να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει το διαχωρισμό: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις». 

Πρόσθεσε δε πως αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Τουρκία και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την προκλητική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «η κυρία Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της» επαναλαμβάνοντας ότι «μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος».

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Το Ποτάμι έχει επίγνωση ότι το μεγάλο ζήτημα της χώρας- η μεγάλη πρόκληση για τη χώρα- είναι να αντιμετωπίσει το ζήτημα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Μετέχουμε στο μεγάλο διάλογο που γίνεται στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε με όρους αλληλεγγύης, αλλά και αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις. 

Έχουμε προτείνει στην κυβέρνηση να αλλάξει συμπεριφορά. Χρειάζεται συντονισμός των ελληνικών δυνάμεων. Χρειάζεται η Ελλάδα -και θα το πω ξεκάθαρα- να αποκτήσει ξανά σύνορα στο Αιγαίο.
 
Έχουμε υποχρέωση να φροντίσουμε και να είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες που ξεσπιτώθηκαν και ψάχνουν μία ασφαλή στέγη. Είναι υποχρέωσή μας, ως Έλληνες και ως Ευρωπαίοι. Αλλά από την άλλη θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αντέξει τους μετανάστες όλου του κόσμου. Η Ευρώπη έχει βάλει κανόνες. 

Αυτοί οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και στη χώρα μας. Θα πρέπει λοιπόν, η κυβέρνηση να τολμήσει να φύγει από ιδεοληψίες και να κάνει τον διαχωρισμό εξ αρχής: προστασία και αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και με τους μετανάστες μια μεγάλη προσπάθεια ώστε να αποκοπεί η συνεχής ροή προς τα ελληνικά νησιά και τις μεγάλες πόλεις. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει αν δεν συνεργαστούμε με την Τουρκία, αν δεν συνεργαστούμε με τις χώρες προέλευσης των μεταναστών».

Στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία των δημοσιογράφων, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε τα εξής:
«Ήρθα, όπως σας είπα και στο τηλέφωνο, για το μείζον εθνικό θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Μίλησα πριν από λίγο και με τους δημάρχους των νησιών μας. Η κατάσταση παραμένει πάρα πολύ δύσκολη. 

Πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα στην Ελλάδα και δεν τα κάνουμε. Και βέβαια πρέπει να γίνουν και πράγματα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί ακόμη κι αν τα κάναμε σωστά στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις μεγάλες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές. 

Εκεί θα θέλαμε και τη δική σας βοήθεια. Γιατί η Ευρώπη-το σπίτι μας- πρέπει να βρει λύσεις για τους πρόσφυγες και άλλες λύσεις για τις μεταναστευτικές ροές. Αν δεν συνεργαστούμε και με τις χώρες προέλευσης και με την Τουρκία που είναι ο τελευταίος σταθμός πριν μπουν στις βάρκες, νομίζω ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πάρα πολύ. Χρειάζεται -δυστυχώς ή ευτυχώς- και σε αυτό το θέμα μία εθνική πολιτική και σας έχουμε ανάγκη».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της κ. Κωνσταντοπούλου και την κωλυσιεργία της, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον έχει την άποψη ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι της. Θα πρέπει να καταλάβει ότι όταν ο Πρωθυπουργός και τα πολιτικά κόμματα συμφωνούν, πρέπει και αυτή να τηρεί τις δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Βέβαια, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει με τις τελευταίες συμπεριφορές της, ότι δεν έχει σκοπό να αλλάξει. Άρα, μετά την επίλυση του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, μετά τη σταθεροποίησή της, θα πρέπει να ενεργοποιηθεί η Βουλή και να αλλάξει ο Πρόεδρος της Βουλής».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.