ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής καταγγέλλει η Φ.Γεννηματά

genimata-300x190
Αναγκαία η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την κυβέρνηση, η οποία πρέπει να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την οικονομική αδυναμία της χώρας -την οποία η ίδια παρέτεινε με την αλλοπρόσαλλη "διαπραγματευτική" της τακτική- προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα κύματα των μικτών μεταναστευτικών ροών, αναφέρεται σε δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού επισημαίνει την αναγκαιότητα αντιμετώπισης των συνεπειών στην ελληνική κοινωνία και οικονομία με σκοπό την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των προσφύγων, υπογραμμίζει ότι αυτό που ζει η χώρα μας είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προτείνει ένα μοντέλο διαχείρισης σαν αυτό του Σχεδίου "Ξενοκράτης". Η Φώφη Γεννηματά δίνοντας έμφαση στο μέγεθος του προβλήματος θεωρεί ότι οι θεσμικές αλλαγές θα έπρεπε να γίνουν έστω και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η Φώφη Γεννηματά αναδεικνύει την τοποθέτηση του Επιτρόπου Μετανάστευσης Δημήτρη Αβραμόπουλου που έχει κρούσει τον «κώδωνα κινδύνου» για την ανυπαρξία διαχειριστικής αρχής έτσι ώστε να εισπράξει και να αξιοποιήσει την οικονομική βοήθεια από την Ε.Ε. Προς επίρρωσιν των προτάσεών της, επικαλείται την αναφορά του διευθυντή του γραφείου Ευρώπης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Βενσάν Κοστέλ, ο οποίος είχε καταγγείλει την κυβέρνηση για παντελή απουσία συντονισμού και έλλειψη σχεδιασμού, αλλά και την απουσία αρμοδίου που να μπορεί να παραλάβει την οικονομική βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας προς την χώρα μας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.