ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προσφυγικό τσουνάμι - Μήνυμα Τσίπρα στην Ευρώπη

metanasteutiko-300x190
Πρόβλημα διεθνές, "που υπερβαίνει την Ελλάδα", και το οποίο έχει λάβει "τεράστιες διαστάσεις", χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά την κυβερνητική σύσκεψη για τη διαχείριση των ζητημάτων που σχετίζονται με τις προσφυγικές ροές.

«Η χώρα, εκτός από την οικονομική κρίση, ζει και μια ανθρωπιστική κρίση», τόνισε, καλώντας την Ευρώπη να εκδηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη της και όχι με ευχολόγια.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι "θα είναι διαρκής η προσπάθεια" της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ασκώντας, ταυτόχρονα, κριτική στη στάση και τις μέχρι σήμερα πολιτικές της ΕΕ στο μεταναστευτικό.

Στην διυπουργική σύσκεψη αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ο διαρκής συντονισμός των συναρμόδιων υπουργείων με στόχο την ταχύτερη αποφόρτιση των νησιών, την ενίσχυση των υποδομών πρώτης υποδοχής και την ταχύτερη ταυτοποίηση των προσφύγων.

Επίσης, επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Ειδικής Διαχειριστικής Αρχής, προκειμένου να αξιοποιηθούν ἀμεσα τα ευρωπαϊκά κονδύλια.


Παυλόπουλος: Πρωτοφανής η κατάσταση στα νησιά

«Η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά και έχει ευθύνη όσον άφορα την φύλαξη τους». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, υποδεχόμενος τη βουλευτή της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η όποια τον ενημέρωσε για το μεταναστευτικό και τις πρωτοβουλίες της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβούλιου της Ευρώπης.

«Η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική, πρωτοφανής, δεν το θυμάμαι ούτε τον καιρό που αντιμετωπίσαμε το ζήτημα στην κυβέρνηση Καραμανλή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.



ΟΗΕ για πρόσφυγες: Πλήρες χάος στα ελληνικά νησιά

Η αρμόδια υπηρεσία του Οργανισμού, δια στόματος του διευθυντή της Αρμοστείας για την Ευρώπη, Βένσαν Κοστέλ, κάλεσε την Ελλάδα να ελέγξει το "πλήρες χάος" που επικρατεί στα νησιά όπου έχουν αποβιβασθεί χιλιάδες μετανάστες.

Ο κ. Κοστέλ, ο οποίος επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο, δήλωσε ότι τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει, επίσης, να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, καθώς, μόνο τον μήνα Ιούλιο, αφίχθησαν 50.000 πρόσφυγες.

Τα πρώτα κονδύλια διαθέσιμα ακόμη και την επόμενη εβδομάδα
Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενημέρωσε πως για την περίοδο 2014-2020 η Ελλάδα έχει λαμβάνειν από την Επιτροπή για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών περισσότερα από 320 εκατομμύρια ευρώ (260 εκατ. από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης–AMIF και 166 εκατ. από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας-ISF).

Όπως ανέφερε η Νατάσσα Μπερτό, η πρώτη εκταμίευση, η οποία θα ανέρχεται περίπου στο 3% του συνολικού ποσού που είναι διαθέσιμο από το AMIF μπορεί να γίνει εφικτή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, μόλις εγκριθεί από το εν λόγω Ταμείο το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.