ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στην Άγκυρα για το Κυπριακό ο Άιντε

ainte-300x190
Επαφές στην Άγκυρα για το Κυπριακό θα έχει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Άιντε.

Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό Τύπο, ο κ. Άιντε θα συναντηθεί στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με τον υφυπουργό Φεριντούν Σινιρλίογλου, με τον οποίο θα συζητήσει τα έως τώρα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Αρχικά ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ προγραμμάτιζε να μεταβεί στην Άγκυρα στα τέλη Αυγούστου και πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η Άγκυρα ήθελε να γίνει τώρα αυτή η συνάντηση και όχι αργότερα για να έχει χρόνο να καθορίσει τη δική της γραμμή με την επανέναρξη των συνομιλιών, σε επίπεδο διαπραγματευτών την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου και σε επίπεδο ηγετών την 1η Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη ήταν στην Άγκυρα για διαβουλεύσεις με την τουρκική κυβέρνηση και ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο οποίος είχε συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, που επικαλέστηκε το τουρκικό πρακτορείο «Ανατολή», πριν από τη συνάντηση με τον κ. Τσαβούσογλου ο Οζντίλ Ναμί συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου. 

Το τουρκικό πρακτορείο μετέδωσε ότι κατά τις συναντήσεις έγινε ανταλλαγή απόψεων για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και ότι ο κ. Τσαβούσογλου φέρεται να επανέλαβε τη στήριξη της Τουρκίας στη διαδικασία των συνομιλιών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.