ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δέκα χρόνια από την αεροπορική τραγωδία της «Ήλιος»

ilios-300x190
Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγωδία στο αεροσκάφος της «Ήλιος». Με την ευκαιρία αυτή τελέστηκε σήμερα το πρωί μνημόσυνο στη μνήμη των 121 θυμάτων, στο Γραμματικό Αττικής, καθώς και σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

Συγγενείς των θυμάτων, με δηλώσεις τους στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους γιατί οι ποινές που επιβλήθηκαν στους κατηγορουμένους για την τραγωδία, τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα, ήταν, όπως ανέφεραν, πολύ μικρές για το μέγεθος του εγκλήματος.

Το υπουργείο Μεταφορών της Κύπρου, από την πλευρά του, εξέφρασε τη θλίψη του για το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Στην ανακοίνωση με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από το τραγικό περιστατικό, το υπουργείο Μεταφορών διαβεβαιώνει ότι είναι προσηλωμένο στην αναβάθμιση των επιπέδων ασφάλειας στις αερομεταφορές, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες τραγωδίες στο μέλλον.

Το υπουργείο προσθέτει ότι οι προσπάθειες για αντιμετώπιση όλων των κενών και ελλείψεων, που είχαν παρουσιαστεί στον τομέα ασφάλειας πτήσεων στο παρελθόν, είναι συνεχείς και συστηματικές. Αναφέρει επίσης ότι, προς την κατεύθυνση αυτή, έχει προωθήσει όλες τις αναγκαίες διαδικασίες για στελέχωση του Τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.