ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Λαφαζάνης: Αν χρειαστεί θα βγούμε από την ευρωζώνη

lafazanis-300x190
Στην πρώτη του συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος της «Λαϊκής Ενότητας» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άφησε αιχμές εναντίον του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «πέταξε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στον κάλαθο των αχρήστων» και τόνισε πως πρωταρχικός στόχος του νέου πολιτικού φορέα είναι η ακύρωση των μνημονίων ακόμα και με έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη. 

«Αν χρειαστεί για να τελειώνουμε από τα μνημόνια, θα φύγουμε και από την ευρωζώνη δεν είναι ένας καταστροφικός δρόμος. Επικρατεί μια δαιμονοποίηση ότι εκτός ευρωζώνης επικρατεί κόλαση, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Υπάρχουν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι στην ευρωζώνη και δεν έχουν καταστραφεί» 




Χαρακτήρισε ιδιαιτέρως κρίσιμες για το μέλλον της χώρας «ή θα τελειώσουμε τα μνημόνια ή τα μνημόνια θα τελειώσουν την χώρα» είπε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί την χώρα άμεσα σε εκλογές για να μην προλάβουν να αντιληφθούν οι πολίτες τα επώδυνα μέτρα του νέου μνημονίου. Δεν είναι δυνατό να τιμωρείται η συνέπεια και να επιβραβεύεται η κολωτούμπα» απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε από το Μαξίμου ότι ανέτρεψε την κυβέρνηση. 



Παράλληλα σημείωσε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα και απήυθηνε πρόσκληση συνεργασίας με το ΚΚΕ τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες αριστερές και προεδρικές δυνάμεις. 

«Η κυβέρνηση την πρωτοβουλία αυγουστιάτικα να παραιτηθεί και να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές εξπρές. Το Μαξίμου πιέζει για εκλογές για να αποφύγει να νιώσει ο ελληνικός λαός τα επώδυνα μέτρα που φέρνει το νέο μνημόνιο. Παλιά τακτική, γνωστή τακτική που την εφάρμοζε ο δικομματισμός και τώρα δυστυχώς την εφαρμόζει και ο Αλέξης Τσίπρας. Λυπάμαι. Δεν μας αιφνιδίασαν οι εκλογές, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Μαζί μας είναι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που παραμένουν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ , που δεν τις πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων ή δεν τις ξέχασαν». 
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης περιέγραψε τους βασικούς άξονες που θα περιλαμβάνει στο πρόγραμμα του το νέο κόμμα. Κατάργηση μνημονίου, εθνικοποίηση τραπεζών και την στήριξη των συντάξεων 



«Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα είναι ένα ακόμη κόμμα. Θέλουμε να γίνουμε ένα μεγάλο μέτωπο αντιμνημονιακό, πατριωτικό και προοδευτικό, δημοκρατίας και ανασυγκρότησης της χώρας. Στόχος είναι η ακύρωση των μνημονίων για να βγει η χώρα από την κρίση και η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Να στηρίξουμε μισθούς και συντάξεις και να βάλουμε τέλος της λιτότητας και εθνικοποίηση των τραπεζών με στόχο την ανάπτυξη» 


real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.