ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καθοριστική συνάντηση Τσίπρα-Ολάντ για τη συμφωνία

tsipras-olant-300x190
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Κρίσιμη συνάντηση θα έχουν σήμερα στην Αίγυπτο, όπου θα βρεθούν για τα εγκαίνια της νέας Διώρυγας του Σουέζ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα είναι η επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, όπως επιθυμεί η Αθήνα, με τους δανειστές να κωλυσιεργούν στη διαπραγμάτευση, γεγονός που ανησυχεί την Αθήνα μήπως ο σκληρός πυρήνας των εταίρων επιμένει για δάνειο-γέφυρα, που προϋποθέτει όμως και νέα προαπαιτούμενα!

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμφανίζεται πρόθυμος να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση και, συνεπώς, η συνάντηση που θα έχει μαζί του σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το Παρίσι, άλλωστε, το τελευταίο διάστημα αντιτίθεται στις «ορέξεις» ακραίων κύκλων για Grexit ή και για νέα προαπαιτούμενα, πέραν αυτών της Συνόδου Κορυφής, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις, τόσο του Φρανσουά Ολάντ, όσο και του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί.

Χτες, στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) συζητήθηκαν τα συγκεκριμένα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την υπογραφή της συμφωνίας, αφού ο κύκλος της διαπραγμάτευσης έκλεισε και τώρα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την τελική συγγραφή του Μνημονίου.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συμβάλλουν για την υπογραφή της συμφωνίας, αλλά και να επιδιώξουν, όπου είναι δυνατόν, να επιτύχουν τους λιγότερο δυσμενείς όρους για τη χώρα και τους πολίτες της.

Στην Αίγυπτο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί και με τον Ρώσο πρωθυπουργό, καθώς και με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.