ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η κυβέρνηση δεν αναζητεί κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει

kubernitikes-piges-300x190
Η κυβέρνηση δεν αναζητεί κανέναν ξένο εμπειρογνώμονα για να συγγράψει το μνημόνιο, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να συνεργαστεί με «διακεκριμένους εμπειρογνώμονες», διότι στη διαπραγμάτευση συζητούνται εξειδικευμένα θέματα, όπως είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η δημιουργία νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. 

Η πολυπλοκότητα τουλάχιστον των δύο αυτών θεμάτων, πρόσθεσαν οι εν λόγω κύκλοι, απαιτεί και εξειδικευμένες γνώσεις/χειρισμούς, προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες που θα επιβαρύνουν την οικονομία και ειδικότερα τους πολίτες.

Παράλληλα, οι κυβερνητικοί παράγοντες χαρακτήρισαν ως απολύτως αναληθές το ότι «το κουαρτέτο αλωνίζει τα υπουργεία», προσθέτοντας ότι η μόνη συνάντηση σε υπουργείο έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας, μετά δε πρόσκληση προς τους θεσμούς από τον ίδιο τον υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο.

Σημειώνεται ότι σε δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών" αναφέρεται πως «το Κυβερνητικό Συμβούλιο για Οικονομική Πολιτική εξουσιοδοτεί τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο να προσλάβουν στρατιές ξένων συμβούλων για να διαπραγματευτούν και να συγγράψουν το νέο μνημόνιο». 

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το περασμένο Σάββατο εκδόθηκε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία «ανοίγει ο δρόμος να προσληφθούν με απευθείας αναθέσεις έργου και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, όπως αναφέρεται, χρηματοπιστωτικοί οίκοι, νομικά γραφεία και ιδιώτες, που θα εργαστούν ως σύμβουλοι της κυβέρνησης για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.