ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δεκτό κατά πλειοψηφία το σ/ν από τις επιτροπές - Η συνέχεια στην Ολομέλεια

pliopsifia-300x190
Μετά από περίπου εννέα ώρες ολοκληρώθηκε η διαδικασία συζήτησης του νέου μνημονίου και των προαπαιτούμενων από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και αναμένεται το σχέδιο νόμου να εισαχθεί για συζήτηση και ψηφοφορία στην Ολομέλεια. 

Το ν/σ έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία τόσο επί της αρχής όσο και επί του συνόλου. 

Αργά το μεσημέρι τα υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας κατέθεσαν δύο τροπολογίες που αφορούν το ασφαλιστικό και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλες τις πτέρυγες των κομμάτων. Οι βουλευτές έθεσαν σειρά ερωτημάτων και για τη διαδικασία αλλά και το περιεχόμενο των τροπολογιών με αποτέλεσμα η συνεδρίαση, που επρόκειτο να ολοκληρωθεί αρχικά στις 17:30,να παραταθεί κατά 3 ώρες.

Δείτε το βίντεο της ψηφοφορίας στις αρμόδιες επιτροπές:


Το χρονικό της συνεδριάσης των επιτροπών:

17.30 Στην τοποθέτησή του στη βουλή ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «δυστυχώς παραμένει μη βιώσιμη η συμφωνία» και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «θεωρώ ότι η βελτίωση της συμφωνίας της 12 η Ιουλίου ήταν η βέλτιστη που θα μπορούσε να γίνει» λέγοντας πως οι Ευ. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης «κάνανε ότι μπορούσαν στο πλαίσιο μια ιδιαίτερα ταπεινωτικής συμφωνίας. Δυστυχώς παραμένει μη βιώσιμη». 

17.00 - Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, είπε ότι «αυτό το νομοσχέδιο δεν θα έπρεπε να έρθει από αυτήν την κυβέρνηση», καθώς, όπως τόνισε, είναι αντίθετο με το συντριπτικά πλειοψηφικά μήνυμα του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.



15.55 - Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέχεια των tweets που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό και από το βήμα της βουλής είπε ότι «Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει δίκιο» και εξήγησε τον λόγο.

15.38 - Μετά από 4 ώρες συνεδρίασης των Επιτροπών τέθηκε σε ψηφοφορία το ζήτημα του χρονικού προσδιορισμού ολοκλήρωσης της διαδικασίας, προκειμένου να εισαχθεί το νομοσχέδιο στην ολομέλεια. 


14.39 -
 Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή χαρακτήρισε το νομοθέτημα που κατέθεσε η κυβέρνηση στη βουλή «αποικιοκρατική σύμβαση» και ξεκαθάρισε ότι επιλέγει να συμμαχήσει με τον λαό που είπε «όχι» στο ξεπούλημα της χώρας και τις πολιτικές λιτότητας.

14.00 - 
Σε εξέλιξη οι ομιλίες των βουλευτών που μετέχουν στις Επιτροπές.

13.46 - Αντιπαράθεση Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον υπουργό Οικονομικών
.

13.15 - 
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών από την πλευρά των εισηγητών των κομμάτων, το προεδρείο ενημέρωσε ότι στη λίστα έχουν εγγραφεί 83 βουλευτές.



12.00 - 
Το δικό της αναπτυξιακό σχέδιο θα υποβάλει το Μάρτιο του 2016 στους εταίρους της η Ελλάδα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών.

11.21- 
Στον κατάλογο για να πάρουν τον λόγο έχουν εγγραφεί πάνω από 64 ομιλητές.

11.15 - Ανέβηκαν οι τόνοι στη συνεδρίαση. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καθοριστεί από το Προεδρείο η ώρα λήξης της συνεδρίασης. Μάλιστα ο κ. Φίλης ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα.



11.00 - 
Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτός από τις Επιτροπές που συζητούν το νέο μνημόνιο ο χαρακτήρας του «κατεπείγοντος».

10.53 - Ο εισηγητής από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε ότι «Δεν μπορούμε να παίξουμε με την χώρα και την προοπτική της».



10.45 - 
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην τοποθέτηση του για τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν θέλω να πιστέψω ότι εκτός από κάποιες δυνάμεις, εκτός την Ελλάδα, υπάρχουν και εδώ μέσα άνθρωποι που θέλουν να μας πάνε σε δάνειο – γέφυρα. 

Νομίζω ότι είχαμε εντολή από πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου να διαπραγματευτούμε μια νέα συμφωνία. Εχουμε κάνει αυτό το χρέος που είχαμε και αυτήν την εντολή. 

Και νομίζω όποια και αν είναι η θέση του καθένα και της καθεμιάς για το αν είναι καλή συμφωνία ή κακή συμφωνία δεν πρέπει να υπάρχει κανένας και καμία που να δουλεύει υποκειμενικά η αντικειμενικά για ένα δάνειο – γέφυρα».




Άδωνις: Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι
Μακρή: Επιλέγω να συμμαχήσω με τον λαό που είπε «όχι»
Τι είπε ο Ευ. Τσακαλώτος για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους
Τσακαλώτος: Όσοι δεν συμφωνούν με το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο-γέφυρα



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.