ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η υπερβολική ταχύτητα κύρια αιτία αύξησης των τροχαίων στην Κ. Μακεδονία

uperboliki-taxutita-300x190
Περισσότερα, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, καταγράφονται για τον μήνα Ιούλιο 2015 τα τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες και Χαλκιδική), με πρώτη αιτία την υπερβολική ταχύτητα, όπως προκύπτει από τη δημοσίευση των στοιχείων σε θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης, από την αρμόδια Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

Τον περασμένο μήνα σημειώθηκαν 65 τροχαία δυστυχήματα, έναντι των 53 τον Ιούλιο του 2014. Ειδικότερα σημειώθηκαν: πέντε θανατηφόρα ατυχήματα έναντι των έξι τον Ιούλιο του 2014, εννέα σοβαρά τροχαία ατυχήματα έναντι 11 το αντίστοιχο περσινό διάστημα και 51 ελαφρά τροχαία ατυχήματα, από 36.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των Διευθύνσεων Αστυνομίας καταγράφηκαν συνολικά 103 παθόντες έναντι 99 το 2014. 

Ειδικότερα καταγράφηκαν πέντε νεκροί έναντι των έξι τον Ιούλιο του 2014, 12 βαριά τραυματίες έναντι (14) και 86 ελαφρά τραυματίες, από 79.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων– δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, απόσπαση προσοχής του οδηγού, μη χρήση ζώνης ασφαλείας/προστατευτικού κράνους, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση και παραβίαση της προτεραιότητας.

Οι υπηρεσίες Τροχαίας Αστυνόμευσης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.

Υπογραμμίζεται δε, ότι στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Ιούλιο του έτους 2015, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 2.111 παραβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αστυνομία προτρέπει τους οδηγούς να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.