ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αδυνατίζουν καλύτερα όσοι κόβουν τα λιπαρά και όχι το ψωμί

lipara-300x190
Ο περιορισμός των λιπαρών στη διατροφή οδηγεί σε καλύτερο αδυνάτισμα απ’ ό,τι ο περιορισμός των υδατανθράκων, σύμφωνα με μία νέα αμερικανική μελέτη.

Όπως έδειξε, είτε κόψει κανείς το βούτυρο, το μπέικον και τις κρέμες γάλακτος, είτε το ψωμί και τα μακαρόνια, βάρος θα χάσει αφού θα τρώει λιγότερες θερμίδες .

Ωστόσο όταν κόβει τα λιπαρά, χάνει περισσότερο σωματικό λίπος - και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι σημαίνει πως δύσκολα θα ξαναπάρει τα χαμένα κιλά.

Στη νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cell Metabolism», συμμετείχαν 19 παχύσαρκοι εθελοντές, οι οποίοι αρχικά κατανάλωναν 2.700 θερμίδες την ημέρα.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν επί δύο εβδομάδες διαιτολόγια που μείωναν τις θερμίδες αυτές κατά το ένα τρίτο, άλλοτε μέσω της μείωσης των υδατανθράκων και άλλοτε μέσω του περιορισμού των λιπαρών.

Έπειτα από έξι ημέρες δίαιτας, οι εθελοντές που είχαν μειώσει τα λιπαρά είχαν χάσει κατά μέσον όρο 463 γραμμάρια σωματικού λίπους, ποσότητα που είναι κατά80% περισσότερη απ’ ό,τι σε όσους είχαν κόψει τους υδατάνθρακες (η μέση μείωση του σωματικού λίπους σε αυτούς ήταν 245 γραμμάρια).

boro.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.