ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κάλπες - εξπρές τον Σεπτέμβριο εξετάζει η κυβέρνηση

maximou-300x190
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Με πολιτικές εξελίξεις, κάλπες-εξπρές και μέσα στον Σεπτέμβριο, δηλαδή, προειδοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου σε περίπτωση που οι βουλευτές της πλειοψηφίας καταψηφίσουν τη συμφωνία για το νέο Πρόγραμμα, που η κυβέρνηση επιδιώκει να έρθει στη Βουλή έως και τις 18 Αυγούστου.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Realnews, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό, αν καταψηφίσουν τη συμφωνία βουλευτές της πλειοψηφίας, μεταξύ των άλλων και για τους εξής λόγους:

Πρώτον, να υπάρξουν «καθαρές λύσεις» στο επίπεδο της κυβέρνησης, καθώς αυτή δεν μπορεί να στηρίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ψήφο άλλων κομμάτων και κυρίως των κομμάτων του δικομματισμού, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει την ευθύνη για την καταστροφική πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Δεύτερον, προκειμένου να κοπούν εν τη γενέσει τους τα σενάρια περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» που κατά το Μέγαρο Μαξίμου, προωθούν πολιτικά και οικονομικά κέντρα εντός της χώρας, αλλά και τμήμα των δανειστών.

Τρίτον, προκειμένου να «μηδενιστεί το κοντέρ» και η κυβέρνηση που θα εκλεγεί να λάβει εντολή για να υλοποιήσει τα - ιδιαίτερα σκληρά - μέτρα που θα προβλέπονται στο Μνημόνιο.

Και τέταρτον αλλά και κυριότερον, να ξεκαθαρίσει με τις λίστες το εσωτερικό της νέας ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα, να μην δοθεί χρόνος στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να συγκροτήσει νέο κόμμα ή, έστω, επαρκής χρόνος προκειμένου να πραγματοποιήσει προεκλογική εκστρατεία.

Προς ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η «Αριστερή Πλατφόρμα», επιμένουν στην ανάγκη ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ, εν τούτοις παράλληλα προειδοποιούν πως στηρίζουν την κυβέρνηση για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και όχι το Μνημόνιο. Αφήνουν, δηλαδή, ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να μην δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, εφόσον αυτή ψηφίσει το νέο Μνημόνιο και αρχίσει να εφαρμόζει την μνημονιακή πολιτική.

Εντός, της Πλατφόρμας, μάλιστα, υπάρχουν εισηγήσεις που κάνουν λόγο για άμεση συγκρότηση ξεχωριστής κοινοβουλευτικής ομάδας σε άμεσο χρόνο, προκειμένου να ετοιμαστεί ο χώρος όσο το δυνατόν γρηγορότερα για κάθοδο στις εκλογές.

Ερώτημα, επίσης, αποτελεί εάν τελικά η Αριστερή Πλατφόρμα θα συμμετάσχει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμευόμενη, μάλιστα, ότι τηρήσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν, αν διαπιστώσει ότι δεν είναι ευνοϊκός για αυτήν ο συσχετισμός δυνάμεων.

Όπως, επίσης, ερώτημα αποτελεί εάν θα διαδεχθεί Έκτακτο Συνέδριο σε περίπτωση έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.

Δεν παραδίνουν έδρες

Τις σκέψεις περί συγκρότησης ξεχωριστής Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τους διαφωνούντες ενισχύει και η απόφαση των διαφωνούντων βουλευτών να μην παραδώσουν τις έδρες τους. Μεταξύ αυτών μάλιστα είναι και οι βουλευτές που είχαν δημοσίως τοποθετηθεί ότι θα παραδώσουν την έδρα τους.

Φλερτ Πλατφόρμας-Ζωής

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει εν εξελίξει φλερτ της Αριστερής Πλατφόρμας με την Πρόεδρο της Βουλής, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει οριστικοποιηθεί κοινή πορεία στο μέλλον. Μεταξύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ζωής Κωνσταντοπούλου, πάντως, υπάρχει καθημερινή ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας.

Πολιτική Γραμματεία για το Συνέδριο

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε μια πρώτη συζήτηση για το Έκτακτο Συνέδριο του Σεπτεμβρίου.

real.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.