ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έρωτας: Μυστικά που πραγματικά σώζουν τη σχέση σου

erwtas-300x190
Χρόνια ερευνών δείχνουν ότι υπάρχουν κάποια βασικά σημεία για να εμβαθύνει κανείς τησχέση του και να την κάνει λειτουργική.
Γράφει η ψυχολόγος Λίζα Βάρβογλη
-Αντιμετωπίστε το συναίσθημα. Αντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις έντονες συναισθηματικές καταστάσεις. Όταν ο σύζυγος είναι στεναχωρημένος ή δακρυσμένος, είναι προτιμότερο να τον αφήσετε για λίγο μόνο του, να καταλαγιάσουν τα συναισθήματά του. Αν πάλι η σύζυγός σας αντιμετωπίζει μια έντονα συναισθηματική κατάσταση, ρωτείστε την αν επιθυμεί να το κουβεντιάσετε.
- Μάθετε να διαφωνείτε εποικοδομητικά. Το μυστικό είναι να μην πείτε ποτέ στον άλλον κάτι που δε θα θέλατε να πει σε εσάς.
- Έρευνες δείχνουν ότι χρειάζονται 5 θετικές εμπειρίες για να σβήσει η ανάμνηση μιας άσχημης εμπειρίας. Έτσι, δώστε πέντε καλές κουβέντες για κάθε αρνητικό σχόλιο, και πέντε αγκαλιές για κάθε μούτρωμα.
- Μάθετε να διαπραγματεύεστε. Αφιερώστε τρία λεπτά ο καθένας -χωρίς διακοπή- για να πείτε στον άλλο τι επιθυμείτε. Στη συνέχεια αναζητήστε κοινούς τρόπους για να φτάσετε εκεί που θέλετε.
- Αποδεχτείτε όσα δεν αλλάζουν. Εφόσον είστε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι από τον/τη σύντροφό σας, αποδεχτείτε ότι κάποια 
χαρακτηριστικά δεν αλλάζουν.
- Μάθετε να συγχωρείτε. Χωρίς συγχώρεση δε μπορεί να συνεχίσει μια σχέση. Αν συμβεί κάτι σημαντικό και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε, ξανασκεφτείτε το και κάντε νέα αρχή με άλλο άτομο.
-Αποδεχτείτε ότι και οι δύο θα αλλάξετε με τα χρόνια. Έτσι, ακόμα και αν ξεκινήσατε με μεγάλο έρωτα ή κατανόηση, μη θεωρείτε ότι θα είστε για πάντα σε 'αυτόματο πιλότο': τσεκάρετε την πορεία της σχέσης σας, κάνετε διορθωτικές κινήσεις και επενδύστε στους εαυτούς σας.
- Αναγνωρίστε πότε πρέπει να φύγετε. Όταν η σχέση δεν πάει πουθενά, όταν υπάρχουν ριζικές διαφωνίες στις επιδιώξεις και στόχους ζωής, όταν υπάρχει συναισθηματική, λεκτική ή σωματική βία και, γενικά, περισσότερος πόνος απ' ότι ευχαρίστηση, θα πρέπει να φύγετε πριν σας καταστρέψει η σχέση σας.
- Συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Μη φοβηθείτε να ζητήσετε εξειδικευμένες συμβουλές για να βελτιώσετε μια ήδη καλή σχέση ή μια σχέση που έχει δυσκολίες.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.