ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στ. Θεοδωράκης: Η χώρα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης

theodorakis-300x190
Η χώρα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και η Βουλή φοβάμαι ότι αποσυντίθεται, ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Βουλευτές που εκλέχθηκαν να σκίσουν τα μνημόνια, ψηφίζουν μνημόνια, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η Ελλάδα δεν θα έχει τύχη έξω από το ευρώ, μας χλεύαζαν οι αριστεροί και οι ακροδεξιοί παραστάτες, όταν λέγαμε “όχι” στα παιχνίδια με το ευρώ», τόνισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμφωνία έχει και λάθη και αδικίες, έχει και ευκαιρίες να χτίσουμε μία νέα πατρίδα.

Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε στην πρόεδρο της Βουλής, κάνοντας λόγο για «προσωπική παράσταση μίας εγωπαθούς».

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πώς «η ευθύνη είναι δική σας. Η επιλογή της είναι δείγμα της αδυναμίας να επιλέξετε ανθρώπους χρήσιμους για την χώρα».Ο ίδιος επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για το θέμα του μεταναστευτικού, τονίζοντας ότι η αναλογία του αριθμού προσφύγων με την Ιταλία από 1 προς 8 έγινε 1 προς 1.

Είστε γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένοι; Όχι αλλά είστε οι πολιτικάντιδες που είπατε τα πάντα για να έρθετε στην εξουσία, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και μίλησε για σειρά ψεμάτων από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 

Τώρα ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματα. Μεγάλος μέρος του νέου δανείου οφείλεται σε αυτά τα ψέματα, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης.

«Πολιτικές υποσχέσεις, κομματικές υποσχέσεις, προεκλογικές υποσχέσεις. Αλλά όπως και να τα πεις είναι τα ψέματα της πολιτικής. Το λεφτά υπάρχουν του Γιώργου Παπανδρέου και ο Σαμαράς που από τα Ζάππεια ξόρκιζε τα μνημόνια. Και μετά τα δικά σας ψέματα: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, 13η σύνταξη κλπ» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «πρέπει, επιτέλους, να μιλήσουμε για αλήθειες».

Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά, υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Για μας η Ελλάδα έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας» αλλά, όπως εξήγησε, με αλλαγή του εκλογικού νόμου και με δραστική μείωση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα (ας έχει, είπε, 20, 30 έδρες αλλά όχι το 1/6 της Βουλής). 

Επίσης σημείωσε πως «χρειάζεται να μειώσουμε τους υπαλλήλους στα κόμματα, να συγκρουστούμε με συντεχνίες, να φτιάξουμε ένα μικρότερο και πιο αποτελεσματικό κράτος, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, παραγωγή και εξαγωγές».

Το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία, δήλωσε λέγοντας: «Στηρίζουμε, αλλά συνεχίζουμε την σύγκρουση μαζί μας, ως αντίπαλοι του αριστερίστικου συντηρητισμού σας».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.