ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Παράθυρο» για ελάφρυνση του χρέους από τη Μέρκελ

merkel-300x190
Πεπεισμένη ότι το τρίτο πακέτο στήριξης θα βοηθήσει την Ελλάδα να ξανασταθεί στα πόδια της, εμφανίστηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενώ, υπερασπιζόμενη την σκληρή στάση της κυβέρνησής της στις διαπραγματεύσεις, τόνισε ότι οδήγησε στην δέσμευση της Αθήνας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
 
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ τελικά θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και μείωση των επιτοκίων.

«Δεν βοηθά αν είμαστε όλοι καλοί μεταξύ μας και σε τρία ή τέσσερα χρόνια είναι όλα χειρότερα από ό,τι είναι σήμερα. Η κρίση του ευρώ έχει ήδη διαρκέσει πάρα πολύ», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF και απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι το Βερολίνο βρέθηκε απομονωμένο ή ότι επιθυμεί μια «γερμανική Ευρώπη». Αναφερόμενη στην ελληνική κυβέρνηση, σημείωσε ότι άλλαξε την προσέγγισή της «χάρη στην σκληρή στάση πολλών χωρών, αλλά και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και της γερμανικής κυβέρνησης». Η Αθήνα «βλέπει τώρα ότι η χώρα μπορεί να ξανασταθεί στα πόδια της μόνο εάν πραγματικά μεταρρυθμιστεί», δήλωσε και πρόσθεσε ότι οι εταίροι της Ευρωζώνης θα παρακολουθούν «εάν συνεχίζεται η ένταση αυτής της δουλειάς», τονίζοντας ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα «αν θέλουμε να δούμε φως στην άκρη του τούνελ».

Ενόψει πάντως της έκτακτης συνεδρίασης του γερμανικού Κοινοβουλίου την Τετάρτη, προκειμένου να εγκριθεί το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας, η Καγκελάριος αρνήθηκε να υποθέσει πόσοι από τους βουλευτές του κόμματός της (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) ενδεχομένως θα καταψηφίσουν, δήλωσε ωστόσο ότι θα εργαστεί για να πείσει τους βουλευτές για την ορθότητα της θέσης της, ενώ σε ό,τι αφορά την συζήτηση που αφορά την συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, την οποία πολλοί βουλευτές της θέτουν ως προϋπόθεση για να δώσουν την συγκατάθεσή τους, η κ. Μέρκελ δήλωσε βέβαιη ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα διασφαλίσει την συμμετοχή του Ταμείου εάν τηρηθούν οι δεσμεύσεις για την μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας. 

«Η κ. Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, κατέστησε σαφές ότι αν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, θα εισηγηθεί στο Συμβούλιο του ΔΝΤ την συμμετοχή στο πρόγραμμα από τον Οκτώβριο. Δεν έχω αμφιβολίες ότι η αυτό που είπε η κ. Λαγκάρντ θα γίνει και πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά η Καγκελάριος.


ΠΗΓΗ: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.