ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τα μέτωπα στο ραντεβού Κατρούγκαλου - «Κουαρτέτου»

katrougkalou-kouartetou-300x190
Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ

Ολοκληρώθηκε η άτυπη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών, η οποία –σύμφωνα με πληροφορίες- επικεντρώθηκε σε γενικά θέματα πολιτικής, καθώς τα επιμέρους θέματα θα συζητούνται σε τεχνικά κλιμάκια και σε τυπικές συναντήσεις που θα γίνονται στο Hilton.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση ζήτησε ο κ. Κατρούγκαλος για να γνωστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται οι διαπραγμάτευση για τα φλέγοντα ζητήματα του ασφαλιστικού και των εργασιακών, επισημαίνοντας ότι η διαπραγμάτευση στα θέματα που έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές θα πρέπει να είναι δημόσια και ανοιχτή. 

Ειδικά για τα εργασιακά συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδικός χάρτης που θα εμπλέκει και διεθνείς οργανώσεις και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ζητήθηκε και η συνδρομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων που επιβλέπει την εφαρμογή του Κοινωνικού Χάρτη του Συμβουλίου της Ευρώπης. Μάλιστα, η συγκεκριμένη Επιτροπή έχει ήδη εκδώσει 12 αποφάσεις που χαρακτηρίζουν τις μνημονιακές πολιτικές αντίθετες στην Κοινοτική Νομοθεσία.

Αν και κατά την 90λεπτη συνάντηση δεν υπήρξε επί τοις ουσίας συζήτηση για συγκεκριμένα μέτρα, το μεγαλύτερο αγκάθι φαίνεται πως είναι η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν ταχύτατο βηματισμό στην αύξηση των ορίων ηλικίας ανά έτος και η ελληνική πλευρά διεκδικεί να μην είναι βίαιη η προσαρμογή.

Οι αλλαγές θα αφορούν όλους όσοι θα συνταξιοδοτηθούν από 1η Ιουλίου 2015 και μετά και θα υπάρχει προστασία όλων των θεμελιωμένων δικαιωμάτων.
Ανοιχτό στη διαπραγμάτευση παραμένει το πότε θα ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, με την κυβέρνηση να ζητά οι αλλαγές να ενταχθούν στο ευρύτερο ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί έως το τέλος Οκτωβρίου και τους θεσμούς να θέτουν θέμα αξιοπιστίας και να πιέζουν οι παρεμβάσεις να ολοκληρωθούν εντός του Αυγούστου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.