ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Θεοχαρόπουλος: Το τελικό μίγμα είναι υφεσιακό

Θεοχαρόπουλος-300x190
Την άποψη ότι «το τελικό μίγμα είναι υφεσιακό» εκφράζει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, σε δήλωση που έκανε για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς εντός της ευρωζώνης. Αν δεν παρουσιασθεί και εφαρμοσθεί άμεσα ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η κρίση δεν θα ξεπεραστεί», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναλυτικά
«Η συμφωνία που ολοκληρώθηκε και κατατίθεται στη Βουλή είναι δύσκολη και επώδυνη καθώς περιέχει για άλλη μία φορά μέτρα ατέρμονης λιτότητας και υπερφορολόγησης, όπως τα μέτρα για τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, την ιδιωτική οικονομία.

Η συμφωνία βέβαια περιλαμβάνει και ορισμένες αναγκαίες αλλαγές στις οποίες έπρεπε και μόνοι μας να είχαμε προχωρήσει, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η κατάργηση των υπερβολικών κινήτρων για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις όμως το τελικό μίγμα είναι υφεσιακό. 

Είναι γεγονός ότι αυτή η επώδυνη συμφωνία περιέχει πολύ πιο δύσκολους όρους από αυτούς που μπορούσαν να επιτευχθούν τους προηγούμενους μήνες λόγω παλινδρομήσεων της κυβέρνησης και ιδεολογικών εμμονών των εταίρων. 

Υπήρξαν λαθεμένες επιλογές προσώπων σε κρίσιμες θέσεις όπως ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης και η Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου, που δημιούργησαν και συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα για την μη επίτευξη συμφωνίας. 

Εδώ που φθάσαμε όμως απαιτείται η ολοκλήρωση της συμφωνίας και σε πολιτικό επίπεδο και η ψήφιση της στα κοινοβούλια χωρίς νέα προσκόμματα από την γερμανική πλευρά τα οποία μάλιστα έρχονται απέναντι σε ότι έχει συμφωνήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στόχος είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και όχι μία Γερμανική Ευρώπη. Δεν είναι δυνατόν να εγείρονται νέες διαφορετικές απαιτήσεις για πρόγραμμα – γέφυρα αντί συμφωνίας. 

Ο Πρωθυπουργός έστω και την ύστατη στιγμή έλαβε μία σωστή απόφαση, να επιλέξει αυτή την επώδυνη συμφωνία από την καταστροφική επιλογή εξόδου από ευρωζώνη και Ε.Ε. 

Όμως αυτή η συμφωνία είναι το αποτέλεσμα αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης.

Είναι βέβαια εντυπωσιακό ότι την καταστροφική επιλογή υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν συντηρητικοί κύκλοι του εξωτερικού και του εσωτερικού που έχουν το ίδιο ακριβώς σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη. 

Αυτό που χρειάζεται όμως ο τόπος είναι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς εντός της ευρωζώνης. Αν δεν παρουσιασθεί και εφαρμοσθεί άμεσα ένα νέο εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, η κρίση δεν θα ξεπεραστεί».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.