ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι άνδρες έχουν το γονίδιο της αυτοκαταστροφής

antres-300x190
Οι άνδρες φέρουν στο σπέρμα τους το γονίδιο της «αυτοκαταστροφής», σύμφωνα με Ιάπωνες επιστήμονες. 

Στην μελέτη που έγινε στη Γεωργική Σχολή του Πανεπιστημίου του Τόκιο, οι ερευνητές, μετά από πειράματα σε ποντίκια, επεσήμαναν πως το γονίδιο που ελαττώνει το προσδόκιμο επιβίωσης βρίσκεται και στα δύο φύλα, αλλά στους άνδρες είναι ενεργό.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως το εν λόγω γονίδιο τους επιτρέπει να έχουν πιο δυνατά και μυώδη σώματα, όπως σαν τίμημα αποδίδουν χρόνια από τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας προέρχονται από μελέτη σε ποντίκια, εντούτοις, οι επιστήμονες πιστεύουν πως η κατάσταση ισχύει για όλα τα θηλαστικά και φυσικά για τον άνθρωπο.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν ποντίκια τα οποία ήρθαν στη ζωή ως δημιουργήματα από κύτταρα μόνο θηλυκών ποντικών, με μία ειδική διαδικασία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής με διαχείριση του γενετικού υλικού.

Τα ζώα που γεννήθηκαν ήταν απαλλαγμένα από οποιοδήποτε άρρεν γενετικό υλικό και είχαν κληρονομήσει χαρακτηριστικά «απόλυτης θηλυκότητας».

Αποτέλεσμα: έζησαν τριπλάσια χρόνια από τα ποντίκια που είχαν κληρονομήσει φυσιολογικό γενετικό υλικό και από τα δύο φύλα.

Μάλιστα τα ποντίκια των… δύο μητέρων ήταν μικρότερα σε μέγεθος και είχαν χαμηλότερο βάρος γέννησης, αλλά φέρονταν να έχουν πολύ πιο λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι ειδικοί τείνουν να καταλήξουν πως αυτό οφείλεται στο γονίδιο Rasgrf1 το οποίο περνάει από τους πατέρες στα παιδιά μέσω του σπέρματος.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Human Reproduction».

Πηγή:tanea.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.