ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Ανταρτοπόλεμος» από τη Ζωή στο Μνημόνιο

antartopolemos-300x190
Ο φόβος του Μαξίμου ότι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα βάλει προσχώματα στο σχέδιο να γίνει συζήτηση στις επιτροπές την Τετάρτη και στην Ολομέλεια την Πέμπτη φαίνεται πως επιβεβαιώνεται καθώς η Πρόεδρος της Βουλής όρισε την διάσκεψη των Προέδρων που θα ανοίξουν το δρόμο για τη συνεδρίαση των επιτροπών για το βράδυ της Τετάρτης.
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έντονα ενοχλημένο καθώς είχε πληροφορηθεί το σχεδιασμό που αν δεν ανατραπεί πρακτικά οδηγεί στο αποτέλεσμα, η διαδικασία να περιοριστεί μόνο στην Πέμπτη, όπου οι επιτροπές θα ξεκινήσουν τη συνεδρίαση νωρίς το πρωί και την ολομέλεια να ξεκινά αργά το απόγευμα, και την ψηφοφορία να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα.
Αυτός, σύμφωνα με τα στελέχη του Μαξίμου είναι και ο στόχος της μεθόδευσης, ώστε η εσωκομματική αντιπολίτευση να μπορεί να καταγγείλει υπερκατεπείγουσες διαδικασίες μιας ημέρας που δεν αρμόζουν στον κοινοβουλευτισμό, κάνουν μάλιστα λόγο για ανέξοδη «επαναστατική γυμναστική».
Για το λόγο αυτό νωρίτερα ο πρωθυπουργός έσπευσε να στείλει στη Ζωή Κωνσταντοπούλου την παρακάτω επιστολή:
«Προς την Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων
Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
Όπως γνωρίζετε, η Συμφωνία με τους Θεσμούς για την αναχρηματοδότηση του Ελληνικού χρέους συνήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 11 Αυγούστου 2015. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την επικύρωση της Συμφωνίας και την εκταμίευση της πρώτης προβλεπόμενης δόσης.
Ως εκ τούτου, παρακαλώ να συγκαλέσετε την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων προκειμένου να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο σύμφωνα με τα ά. 76 παρ. 4 του Συντάγματος και 109 του Κανονισμού της Βουλής.
Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους Βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.

Με τιμή
Αλέξης Π. Τσίπρας»
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.