ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο χάκερ των Jeep εγκαταλείπει την ασφάλεια του Twitter

twitter-300x190
Ο Τσάρλι Μίλερ, ένας από τους πλέον γνωστούς μηχανικούς λογισμικού που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας, παραιτήθηκε από την θέση του στο Twitter. 

Άγνωστα είναι τα μελλοντικά σχέδια του πρώην μηχανικού της NSA, ο οποίος επανήλθε πρόσφατα στο διεθνές προσκήνιο μετά από την δεύτερη επιτυχημένη απόπειρά του να χακέψει το λογισμικό ενός Jeep Cherokee, μοντέλο 2014 και να ελέγξει τον κινητήρα του μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας από απόσταση 16χλμ.

Η Fiat Chrysler Automobiles, η οποία γνώριζε εκ των προτέρων ό,τι στην συνέχεια δημοσιοποίησαν με μια εντυπωσιακή επίδειξη ο Μίλερ και ο συνεργάτης του Κρις Βάλασεκ, ανακάλεσε 1,4 εκατομμύρια οχήματα με την επίμαχη κερκόπορτα στο λογισμικό τους και συγκεκριμένα, στο λογισμικό ψυχαγωγίας επί του αυτοκινήτου.

Πάντως, η αποχώρηση του Μίλερ από την Twitter Inc. ίσως σχετίζεται με την διαρκώς πτωτική πορεία που σημειώνει στο αμερικανικό χρηματιστήριο η εταιρεία (-40% από την είσοδό της σε αυτό, το 2013), η οποία αναζητά από καιρό νέο διευθύνοντα σύμβουλο.


Στα τέλη Μαρτίου, το Twitter άρχισε να παρέχει την υπηρεσία Periscope, μια υπηρεσία ζωντανής μετάδοσης από την κάμερα smartphone, ανοικτή σε σχόλια 140 χαρακτήρων. Από τον Απρίλιο, αναβίωσαν οι φήμες για επιθετική εξαγορά της εταιρείας από κολοσσούς με ικανά ρευστά διαθέσιμα στα ταμεία τους.

Πηγή: in.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.