ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το Top 10 των ψεμάτων που γράφουμε online

psemata-300x190
Το ψέμα… πάει σύννεφο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - και εκείνο που συνηθέστερα απ’ όλα χρησιμοποιείται είναι το «δεν έχω τίποτα, όλα καλά». 

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα.

Όπως συμβαίνει στην αληθινή ζωή, έτσι και στην διαδικτυακή άνδρες και γυναίκες γράφουν κάθε είδους ψέματα στο Facebook, το Twitter και το Instagram - με τις γυναίκες να γράφουν περισσότερα όσον αφορά τα έξοδά τους και τους άνδρες περισσότερα για την επικοινωνία.

Έτσι, τα συχνότερα ψέματα που λένε οι γυναίκες είναι κατά σειράν εμφανίσεως:

* Δεν έχω τίποτα, όλα καλά

* Α, δεν είναι καινούργιο, το έχω αιώνες

* Δεν ήταν ακριβό

* Το πήρα στις εκπτώσεις

* Τώρα, έρχομαι

* Δεν ξέρω που είναι, δεν το ακούμπησα

* Δεν έχω πιει πολύ

* Έχω πονοκέφαλο

* Όχι, δεν το πέταξα

* Σόρυ, δεν σε πρόλαβα (σ.σ. στο τηλέφωνο)

Αντίστοιχα στους άντρες, τα συνηθέστερα ψέματα είναι τα εξής:

* Δεν έχω τίποτα, όλα καλά

* Είναι το τελευταίο μου ποτό

* Όχι, δεν σε παχαίνει αυτό που φοράς

* Δεν είχα σήμα

* Άδειασε η μπαταρία

* Σόρυ, δεν σε πρόλαβα (σ.σ. στο τηλέφωνο)

* Δεν ήπια και πολύ

* Τώρα, έρχομαι

* Δεν ήταν ακριβό

* Έχω κολλήσει στην κίνηση

Η έρευνα

Η όλη έρευνα βασίσθηκε σε έναν ειδικό αλγόριθμο που επινόησαν οι αναλυτές του αυστραλιανού διαφημιστικού ομίλου «The Works», οι οποίοι θέλησαν να εξετάσουν πόσα και τι είδους ψέματα λένε οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Έτσι, συνεργάσθηκαν με τον δρα Σάρες Σουντ, ειδικό στην ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στα επιχειρησιακά προγράμματα από το Ινστιτούτο Προχωρημένης Αναλυτικής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σύδνεϋ (UTS).

Όπως εξηγούν στην ιστοσελίδα του προγράμματος, που ονομάζεται Datafication, η πρώτη τους κίνηση ήταν να δημιουργήσουν τον αλγόριθμο με βάση ό,τι είναι γνωστό για την ανίχνευση ψευδών στον διαδικτυακό γραπτό λόγο.

Συνολικά, ο αλγόριθμος εμπεριέχει 4.553 δείκτες, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται η χρήση emoticons και η χρήση προσωπικής αντωνυμίας στο α’ πρόσωπο (εγώ, μου, με).

Με βάση όλους αυτούς τους δείκτες οι αναλυτές αξιολόγησαν πάνω από μισό εκατομμύριο τυχαία επιλεγμένα posts από τις τρεις πλατφόρμες, βαθμολογώντας και ταξινομώντας τα.

Περισσότερα από τα μισά διαπιστώθηκε ότι έγραφαν ψέματα, με τις γυναίκες να λένε τα περισσότερα αλλά για διαφορετικούς λόγους απ’ ό,τι οι άντρες.

«Σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες γράφουν ψέματα για να νιώσουν καλά οι δέκτες των posts τους, ενώ οι άντρες γράφουν ψέματα για να κάνουν τον εαυτό τους να φαίνεται καλός», δήλωσε ο επικεφαλής του προγράμματος Datafication Ντάγκλας Νίκολ.

Στις χώρες

Η έρευνα έδειξε επίσης πόσα ψέματα λένε οι διάφοροι λαοί.

«Πρωταθλήτριες» στα online ψεύδη αναδείχθηκαν οι γυναίκες της Αυστραλίας, με το 64% να έχουν κάνουν ωραιοποιημένες ή ψευδείς δηλώσεις στο Twitter, το Facebook ή το Instagram, έναντι του μόλις 36% των αρρένων συμπατριωτών τους.

Σε επίπεδο πόλεων, ωστόσο, τα περισσότερα ψέματα λένε οι γυναίκες της Νέας Υόρκης και ακολουθούν οι γυναίκες του Περθ, του Μάντσεστερ, του Κάρντιφ και του Εδιμβούργου.

Στην έκτη θέση των online ψευτών βρίσκονται οι άντρες από το Μπρίσμπεϊν, και στην έβδομη οι γυναίκες από την Αδελαϊδα. Έπονται οι γυναίκες του Λος Άντζελες και της Μελβούρνης, ενώ την δεκάδα κλείνουν οι άντρες από το Λος Άντζελες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.