ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μια 13χρονη φεμινίστρια

13xroni-feministria-300x190
Το κορίτσι συναντά τον κόσμο. Και έτσι έγινε. Μετά το «Girl Meets World» του Disney Channel, η έφηβη ηθοποιός Ρόουαν Μπλάνσαρντ απέδειξε πως ο «intersectional» φεμινισμός δεν είναι και τόσο δύσκολο να γίνει αντιληπτός. Απαντώντας σε μια ερώτηση στο Tumblr για τον «λευκό φεμινισμό» η 13χρονη ηθοποιός έγραψε ένα κείμενο όπου υπογραμμίζει ότι φεμινισμός σημαίνει να είσαι σύμμαχος, να ακούς, να μαθαίνεις και να κατανοείς τους συνανθρώπους σου.

«Προσωπικά αυτό που αντιλαμβάνομαι ως φεμινισμό περιλαμβάνει τους πάντες. Το να αποκτώ μόρφωση και να συζητώ τέτοια θέματα αποδίδει πραγματικά. Οι φεμινίστριες πρέπει να καταπιάνονται με θέματα αστυνομικής βίας και φυλετικών ανισοτήτων».

Και η 13χρονη Ρόουαν συνεχίζει: «Ο τρόπος με τον οποίο μια έγχρωμη γυναίκα βιώνει τον σεξισμό και την ανισότητα είναι διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο βιώνει τον σεξισμό και την ανισότητα μια λευκή γυναίκα».

Ένα παράδειγμα στο θέμα του «intersectional» φεμινισμού. Στο θέμα του «μαύρου φεμινισμού» τέμνονται δύο δεδομένα. Η εμπειρία των γυναικών δεν μπορεί να καθοριστεί μόνο από το ότι είναι γυναίκες ή μόνο από το ότι είναι έγχρωμες. Πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η αλληλεπίδραση των δύο δεδομένων, καθώς η μία παράμετρος μπορεί να ενισχύσει την άλλη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.