ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κροατία: Είσοδος 25.000 προσφύγων από την Σερβία

kroatia-300x190
Περίπου 25.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Κροατία από τη Σερβία από τις 16 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι και οι περισσότεροι, περίπου 4.000 άνθρωποι βρίσκονταν στην περιοχή του δήμου Τοβάρνικ στα σύνορα με τη Σερβία και ανέμεναν με λεωφορεία και τρένα να κατευθυνθούν στις συνοριακές διαβάσεις με την Ουγγαρία, ανακοίνωσε το κροατικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το Σάββατο από την κωμόπολη Τοβάρνικ αναχώρησαν 28 λεωφορεία, στα οποία επέβαιναν περίπου 1.500 πρόσφυγες. Με τρένα έφυγαν άλλα 1.000 άτομα.
Στην περιοχή εξακολουθούν να καταφθάνουν ομάδες προσφύγων από διάφορες κατευθύνσεις κυρίως μέσα από χωράφια.

Λόγω αναγγελίας για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στο Τοβάρνικ στήνεται καταυλισμός με σκηνές, στον οποίο μπορούν να φιλοξενηθούν έως 5.000 άτομα.

Οι ανατολικές παραμεθόριες περιοχές της Κροατίας αποτελούν πλέον μέρος της νέας διαδρομής που ακολουθούν πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική από τότε που η Ουγγαρία επέβαλε αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορά της και ύψωσε φράχτη στη μεθόριο με τη Σερβία στις 15 Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον περίπου 4.000 μετανάστες από κέντρα υποδοχής σε άλλες περιοχές της Κροατίας επίσης κατευθύνθηκαν προς τα σύνορα με την Ουγγαρία στη διάβαση Μπότοβο.

Μέλη της κροατικής αστυνομίας, πυροσβέστες, γιατροί, εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων βρίσκονταν στην περιοχή και πρόσφεραν βοήθεια, τρόφιμα και νερό στους πρόσφυγες που διέρχονταν από την πόλη Κοπρίβνιτσα με προορισμό τη διάβαση Μπότοβο στο βόρειο τμήμα της Κροατίας.

Οι περισσότεροι πρόσφυγες είναι κάτοικοι της Συρίας και του Ιράκ που εγκατέλειψαν εμπόλεμες ζώνες, ωστόσο πολλοί είναι και οι μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν,το Μπαγκλαντές και αφρικανικές χώρες. Κάποιοι είναι εξουθενωμένοι, καθώς ταξιδεύουν εδώ και 30-40 μέρες.

Η άλλη χώρα στην οποία προσπαθούν να φθάσουν οι πρόσφυγες που συρρέουν τις τελευταίες μέρες στην Κροατία είναι η Σλοβενία, ώστε να συνεχίσουν από εκεί το ταξίδι τους προς την Αυστρία και τη Γερμανία. Μέσα σε λίγες μέρες περισσότεροι από 2.000 πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα Κροατίας – Σλοβενίας.

Η Κροατία έκλεισε την Παρασκευή επτά συνοριακές διαβάσεις με τη Σερβία και μόνο μία παραμένει ανοιχτή, με αποτέλεσμα να προκαλούνται κυκλοφοριακά προβλήματα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.