ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δύο συλλήψεις, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

silipsis-300x190
Δύο άνδρες, ηλικίας 41 και 44 ετών, συνελήφθησαν στη Ρόδο και την Κεφαλονιά, αντίστοιχα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.
Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε παγκόσμια επιχείρηση για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου, βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελλάδας, που κατείχαν και διέθεταν πλήθος αρχείων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.
Ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγε έρευνα και ανάλυση των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης.
Από την ανάλυση των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών προέκυψε ταυτοποίηση με δύο συνδέσεις διαδικτύου, που αντιστοιχούσαν στους ημεδαπούς συλληφθέντες.

Κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετέβησαν ταυτόχρονα χθες, στις οικίες των δύο ανδρών, σε Ρόδο και Κεφαλονιά, ενώ από τον επιτόπιο έλεγχο, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους, ενώ στα ηλεκτρονικά μέσα που κατείχαν βρέθηκαν εκατοντάδες αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.
Παράλληλα, διερευνάται και η τυχόν εμπλοκή και άλλων Ελλήνων χρηστών. Οι δύο συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.