ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ιταλία: Έντονη αντιπαράθεση με αφορμή τους μετανάστες

metanastes-300x190
Ο ένας στηλιτεύεται, καθώς είναι ύποπτος για τη δολοφονία δύο ηλικιωμένων στη Σικελία και ο άλλος χαιρετίζεται ως ήρωας, αφού σκοτώθηκε προσπαθώντας να αποτρέψει μια ένοπλη ληστεία σε ένα σουπερμάρκετ της Νάπολης.

Και οι δύο τραγωδίες, με πρωταγωνιστές μετανάστες, συγκλόνισαν την Ιταλία που προσπαθεί να ανταποκριθεί στη μαζική άφιξη μεταναστών από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Πυροδότησαν ταυτόχρονα μια σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κάνει ελάχιστα πράγματα για να προστατεύσει τους απλούς πολίτες.

Το Σάββατο αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 18χρονο από την Ακτή Ελεφαντοστού αφού διαπίστωσαν ότι είχε στην κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο, έναν φορητό υπολογιστή και μια βιντεοκάμερα. 

Ο νεαρός επέστρεφε στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών όπου διαμένει αφότου έφτασε στη Σικελία, τον περασμένο Ιούνιο.

Λίγο αργότερα η αστυνομία εντόπισε τους αληθινούς ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών συσκευών, όμως ήταν και οι δύο νεκροί: ο Βιντσέντζο Σολάνο, 68 ετών, βρέθηκε με κομμένο τον λαιμό στο διαμέρισμά του ενώ η 70χρονη γυναίκα του, η Μερτσέντες, είχε πέσει από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 18χρονος, η φωτογραφία του οποίου έκανε τον γύρο των ιταλικών μέσων ενημέρωσης, υποστηρίζει ότι βρήκε τα αντικείμενα κάτω από ένα δέντρο. 

Η αστυνομία εξετάζει το αίμα που βρέθηκε στα ρούχα του. Δεν του έχει ακόμη ασκηθεί δίωξη, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στους πολιτικούς που αντιτίθενται στη μετανάστευση να εκμεταλλευτούν την υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύει πως η κρίση είναι πλέον εκτός ελέγχου και ότι χρειάζονται πολύ αυστηρότεροι έλεγχοι σε όσους φτάνουν στην Ιταλία.

"Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι σφαγιάστηκε στην Κατάνη, ένας «πρόσφυγας» κρατείται. Από ποιον πόλεμο διέφυγε αυτός ο τύπος;" έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Ματέο Σαλβίνι, ο ηγέτης της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, προτείνοντας να κλείσει το κέντρο που τον φιλοξενούσε. 

"Η ΕΙΣΒΟΛΗ πρέπει να σταματήσει με κάθε κόστος. Ρέντσι και Αλφάνο, πόσους θανάτους έχετε στη συνείδησή σας;" συνέχισε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας.

Υποστηρικτές της κυβέρνησης, εξοργισμένοι με τη στάση του Σαλβίνι, ανταπάντησαν κατηγορώντας τον ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια για φτηνά πολιτικά οφέλη. Στη φαρέτρα τους ήταν άλλος ένας θάνατος: αυτός του Ανατόλι Κόρολ, 38 ετών, από την Ουκρανία. Ο Κόρολ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στη Νάπολη όταν προσπάθησε να προστατεύσει τους υπαλλήλους ενός σουπερμάρκετ από μια ομάδα μασκοφόρων ληστών.

Ο Κόρολ ζούσε στην Ιταλία επί 10 χρόνια, εργαζόταν και είχε αποκτήσει οικογένεια. Πέθανε μπροστά στα μάτια της μικρής κόρης του. Ο περιφερειάρχης της Νάπολης τον χαρακτήρισε "μάρτυρα της δικαιοσύνης".

Ο Στέφανο Εσπόζιτο, γερουσιαστής με το Δημοκρατικό Κόμμα του Ρέντσι, είπε ότι τα σχόλια του Σαλβίνι για την υπόθεση της Σικελίας είναι "αξιοπεριφρόνητα". 

"Αν θα έπρεπε να σας απαντήσουμε, τότε ρωτάμε πώς εξηγείτε (την πράξη) αυτού του Ουκρανού οικοδόμου ο οποίος σκοτώθηκε πριν από δύο ημέρες σε μια ληστεία προσπαθώντας να σταματήσει τους εγκληματίες, που πιθανότατα ήταν Ιταλοί;" Συνέχισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.